Juventus Bucureşti 0 - 2 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 Szimonovszki először, Tandia másodszor – megérkezett a playoutba a Sepsi OSK

Három döntetlen után a Sepsi OSK kipipálta első győzelmét a labdarúgó Liga 1 alsóházi rájátszásában. A bukaresti Juventus-t Marko Szimonovszki akciógóljával és Ibrahima Tandia tizenegyesével verték az idegenben játszó piros-fehérek. A szentgyörgyi csapat a hétfői sikerrel elmozdult az utolsó helyről.

A temesvári kiszálláshoz képest Filipe Oliveira, Sebastian Ghinga ésAlbert Dalmau Martínez is kikerült a kezdőcsapatból, de a három játékos közül csak az FC Barcelonánál nevelkedett jobbhátvéd nem kapott lehetőséget a Juventus ellen. A portugál szélső és a bákói védekező középpályás a második félidőben pályára lépett a voluntari-i Anghel Iordănescu Stadionban, ahol a szentgyörgyiek mintegy száz fős szurkolótábora szolgáltatta a hangulatot.

Eugen Neagoe a következő labdarúgókat nevezte a kezdőbe: Niczuly – Ursu, Viera, Obsivac, Sato – Petrovikj, Fülöp – Kuku, Tandia, Hamed – Szimonovszki. Az ellenfél edzője, Marius Baciu hasonló felállású tizeneggyel készült, négy hátvéddel, öt középpályással és egy csatárral indultak harcba a bukarestiek is.

Juventus Bucuresti   0 - 2 SEPSI OSK SEPSI OSK_1.jpgJuventus Bucuresti   0 - 2 SEPSI OSK SEPSI OSK_2.jpgJuventus Bucuresti   0 - 2 SEPSI OSK SEPSI OSK_3.jpgJuventus Bucureşti   0 - 2 SEPSI OSK.png

A meccs nem volt túl magas színvonalú, különösen az első félidőben láthattunk sok pontatlan passzt és szabálytalanságot. Tiszta gólhelyzetet nem jegyezhettünk fel, Szimonovszkinak volt két veszélyesebb lövése, az elsőt magabiztosan védte Virgil Drăghia, míg a második próbálkozás a jobb oldali kapufa mellett suhant el.     

Neagoe valószínűleg feltüzelte a fiúkat a szünetben, mivel a Sepsi magasabb sebességbe kapcsolt a második félidő elején. Ennek hamar meg is lett az eredménye: az 53. percben Ionuț Ursu jobb oldali beadására Szimonovszki csapott le a tizenhatosban, s egy sikeres labdaátvétel után a macedón középcsatár jobbal megszerezte első gólját a csapatnál.

A Sepsi OSK 70-ese közel állt a duplázáshoz is, de az időközben becserélt Filipe Oliveira nagyszerűen beívelt labdáját ideális helyzetből a kapu mellé fejelte. Az utolsó húsz percben a piros-fehérek inkább a védekezéssel voltak elfoglalva, s bár a lecserélt Viera ekkor már nem irányíthatta a védelmet, a többiek is megoldották a feladatot. Dicséret illeti továbbá Niczuly Rolandot is, hiszen a fiatal kézdivásárhelyi kapus végig remek teljesítményt nyújtott. A hosszabbításban Szimonovszki lógott meg egy ellentámadáson, a ziccer ugyan kimaradt, de egy kezezés miatt büntetőt írtélt Ovidiu Hațegan. A tizenegyest Ibrahima Tandia lőtte a hálóba, ezzel megszerezte második gólját a Sepsinél, nem mellesleg bebiztosította a régóta várt három pontot.

Sikerével a székely csapat elmozdult az utolsó helyről, megelőzve nemcsak a Juventust, hanem a Medgyest, sőt a Concordia Chiajnát és Temesvári Polit is, igaz, utóbbi két csapatnak szintén 16 pontja van. A következő fordulóban a medgyesiek látogatnak Sepsiszentgyörgyre, a mérkőzést szombaton (április 14-én) rendezik 13.30-tól.  

Liga 1, rájátszás, alsóház, 4. forduló

Voluntari, Anghel Iordănescu Stadion, vezette: Ovidiu Hațegan
Juventus București–Sepsi OSK 0–2 (0–0)
gól: Szimonovszki (53.), Tandia (90+3., büntetőből)
sárga lap: Popescu, Acolatse, ill. Fülöp, Sato, Viera 
labdabirtoklás: 51–49 százalék
gólhelyzetek: 2–10
les: 2–2 
szabálytalanság: 14–19

Juventus (4–1–4–1): Virgil Drăghia – Dan Popescu, Mihai Leca, Walace, Gökhan Kardes – Cristian Balgiu (Vasile Gheorghe 65.) – Cristian Ciobanu (Viorel Nicoară 60.), Charles Acolatse, Ciprian Petre (Andrei Ciolacu, 74.), Stephan Drăghici – Marian Constantinenscu. Edző: Marius Baciu.

Sepsi (4–2–3–1): Niczuly Roland – Ionuț Ursu, Ousamane Viera (Sebastian Ghinga, 63.), Jure Obsivac, Daisuke Sato – Fülöp István, Milovan Petrovikj – Benjamin Kuku (Filipe Oliveira, 56.), Ibrahima Tandia, Yasin Hamed (Constantin Dima, a szünetben) – Marko Szimonovszki. Edző: Eugen Neagoe.


AdmirorGallery 5.1.1, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Website security test completed by https://www.security-audit.com

SEPSI OSK