10. forduló CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1 - 2 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A román SuperLiga 10. fordulójában a Sepsi 2–1-re nyert a sereghajtó Chindia Targoviste otthonában.


ROMÁN SUPERLIGA

10. FORDULÓ
Chindia Targoviste–Sepsi OSK 1–2 (1–1)
Ploiesti, Ilie Oana-stadion, 300 néző. V: Flueran
Chindia: D. Moldovan – E. Orozco, Boldor, Celea, Ionita – Negut (A. Serban, 67.), Vorobjovas, Ahmatov (Passaglia, a szünetben), Popadiuc (Dumitrascu, a szünetben) – D. Popa ( N. Chamed, 82.), G. Cooper (Grubacs, 54.). Vezetőedző: Adrian Mihalcea
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, D. Ciobotariu, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Safranko, 67.), Paun – Barbut (Gheorghe, 62.), Aganovic (Francisco Júnior, 83.), Stefanescu – M. Rondón (Tudorie, 82.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: G. Cooper (43.), ill. M. Rondón (37. – 11-esből), Gheorghe (81. – 11-esből)

Elsősorban a Chindia Targoviste védői által elkövetett könnyelmű szabálytalanságoknak köszönhetően szakadt meg szombat délben a Sepsi OSK hármas vereségsorozata a román élvonalban, a székelyföldi csapat ugyanis két büntetőből lőtt góllal verte meg a sereghajtót.

A saját – túl lassan épülő – stadion híján negyedik élvonalbeli szezonjában is ploiesti-i albérletben játszó Chindia sereghajtó létére is támadólag lépett fel a Sepsi ellen. Daniel Popa azonban két nagy helyzeténél is késlekedett, előbb Niczuly Roland kapus vetődött elé az ötösön, majd Denis Ciobotariu szerelte hátulról a csatárt – az első félórában egyértelműen a hazai csapat volt veszélyesebb.

Aztán Adnan Aganovic és Marius Stefanescu lövései csak kevéssel mentek fölé, a gólt viszont Rasszembek Ahmatovnak köszönhette a Sepsi, aki a labdát birtokolva rúgott bele Nicolae Paunba. A büntetőt Mario Rondón lőtte be, a szentgyörgyi előny azonban alig hat perc alatt elolvadt, mert Cristian Negut centerezése után Godberg Cooper elszakadt a védőktől, és hat méterről a léc alá fejelte a labdát. A félidő legvégén Stefanescu is szeretett volna büntetőt kapni, de a videóbíró nem látta szabálytalannak Doru Popadiuc belépőjét.   

Szünet után már óvatosabb focira váltottak a jóval hátrább védekező hazaiak, a Sepsi támadásaiból viszont a fantázia hiányzott. Rondón fejesét és Stefanescu kapáslövését pedig Dinu Moldovan védte, de tíz perccel a vége előtt újabb büntetőhöz jutottak a szentgyörgyiek, amikor Juan Pablo Passaglia taposott rá az alapvonalról (rosszul) beadó Rondón lábszárára.

A venezuelai csatár nem is tudta folytatni a játékot, így ezt a tizenegyest a csereként beállt Ion Gheorghe lőtte be.

A vége azonban így is forró volt, a ráadás-percekben Niczuly és Branislav Ninaj ütközése után Andrei Serban az üres kaput célozhatta meg a tizenhatos vonaláról, de fölé vágta a labdát, majd a 98. perc Ninaj lába egy felszabadításnál Daniel Celea fejét is eltalálta, de sem Viorel Flueran bíró, sem a VAR nem látta büntetőnek az esetet.

https://www.nemzetisport.hu/

SEPSI OSK