8. forduló U CRAIOVA 1948 1 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ismét kikapott a Sepsiszentgyörgy a román bajnokságban

ROMÁN SUPERLIGA
8. FORDULÓ
FCU Craiova–Sepsi OSK 1–0 (1–0)
Zsilvásárhely, Városi Stadion, 1000 néző. V: Fesnic
FCU Craiova: R. Popa – Negru, Duarte, A. Grigore, Huyghebaert – S. Sidibe, S. Asamoah, Albu (Papadopulosz, 78.), Van Durmen (Bahassa, 66.) – Iancu (Ganea, 78.), Balan (Marquet, 66.). Vezetőedző: Marius Croitoru
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Ispas, a szünetben), Balasa, Ninaj, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Aganovic, 62.), Paun – Barbut (Golofca, 70.), Matei (Achahbar, 62.), Stefanescu – Tudorie (M. Rondón, 62.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: S. Sidibe (44.)
Kiállítva: S. Sidibe (69.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Három nap alatt másodszor kapott ki a román élvonalban a Sepsi OSK, ám az FCU Craiova elleni, Zsilvásárhelyen játszott találkozó egyetlen góljának szabályossága erősen vitatható.

A videobíróról szólt az első félidő, amelyet a szögleteket sorozatban rúgó Sepsi kezdett jobban, de Alexandru Tudorie csak lesről tudott betalálni a hazai kapuba. Ez még könnyű feladat volt a VAR-nak, de nyolc perccel később, Claudiu Balan közeli találatánál már percekig méregették a millimétereket, amíg a craiovai gólt is érvénytelenítették.

A Sepsi ijedtében újra támadásba lendült, de a szentgyörgyi lövéseket rendre blokkolta André Duarte, a fejesek fölé szálltak, a hetedik vendégszöglet után pedig Nicolae Paun egy méterről a lécre vágta a labdát. Az FCU pedig büntetett, Sékou Sidibe nyolc méterről, estében lőtt a hálóba – és hiába vette át kézzel (is) a labdát, a hosszas videózás után ezúttal jogosnak látták a gólt.

A szünet után töredezettebb és jóval eseménytelenebb volt a játék, a Sepsi játékából teljesen eltűnt a fantázia, a Craiova pedig csak tartani próbálta az eredményt. A 69. percben a Marius Stefanescut letalpaló Sékou Sidibe megkapta második sárgáját, de az emberelőnybe került szentgyörgyiek hiába jutottak el 14 szögletig, a próbálkozások Mihai Balasa fejesét és Aganovic oldalról kapura küldött szabadrúgását leszámítva nem találtak kaput, azokat pedig védte Robert Popa.

A Sepsi így hasonló körülmények között vesztett, mint szombaton otthon a Rapid ellen: jó első félidő után a másodikban kilátástalanul futott az eredmény után. 

https://www.nemzetisport.hu/

 

SEPSI OSK