7. forduló SEPSI OSK 1 - 2 FC RAPID

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Nem tudott a tabella élére ugrani a Sepsi OSK

Hazai pályán vesztette el idei bajnoki veretlenségét a Sepsi OSK: a székelyföldi csapat a román SuperLiga 7. fordulójában vezetést szerzett ugyan a Rapid ellen, de a bukarestiek még az első félidőben fordítottak. A második játékrészben nem változott az eredmény, a vége 1–2 lett.

ROMÁN LIGA 1
7. FORDULÓ
Sepsi OSK–Rapid Bucuresti 1–2 (1–2)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 6000 néző. Vezette: Chivulete
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Ciobotariu, Ispas – Aganovic, Jonathan Rodríguez – Barbut (Golofca, 68.), Gheorghe (Achahbar, 72.), Stefanescu (Matei, a szünetben) – M. Rondón (Tudorie, 68.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Rapid: H. Moldovan – Onea, Sapunaru, D. Grigore, Junior Morais – Käit (Crepulja, 61.), Albu – Sefer (Panoiu, 77.), Ionita (Papeau, 61.), Costache (Matan, 61.) – Dugandzic. Vezetőedző: Adrian Mutu
Gólszerző: Rondón (21. – 11-esből), ill. Sefer (27.), Ionita (45+3.)

A 250 ezer euróért cserébe Craiovára tartó Mitrea már, az egy év után visszatérő Safranko pedig még nem játszott a Sepsiben, amelynek tábora szolíd „Ria, ria, Hungária!” kórussal reagált arra, hogy a kezdéskor a vendégszurkolók telefüstölték a fél stadiont. Ennél nagyobb balhé azonban nem volt a váratlanul sportszerű hangulatú találkozón.

Szentgyörgyi fölénnyel indult a mérkőzés, az egy hónapos kihagyás után visszatérő Stefanescuval jóval folyamatosabb volt a Sepsi passzjátéka, mint a korábbi hetekben. Barbut lövése, majd Rondón fejese adott munkát Moldovannak, a bukarestiek kapusának, a hazai gól mégis kissé váratlanul jött: Sefer és Ciobatariu összerúgását elsőre észre sem vette Chivulete játékvezető, ám végül közel ötperces videózás után befújta a büntetőt, amelyet Mario Rondón értékesített.

A szentgyörgyi gólig egyetlen valamirevaló támadást sem vezető Rapid viszont gyorsan reagált, bár az egyenlítéshez Niczuly Roland bakija is kellett. A Sepsi kapusa egy megpattanó beadás után kivetődve ütötte el a labdát, ám éppen Antonio Sefer fejére, aki az üres kapuba bólintott.

A felbátorodott Rapid újabb lehetőségét Dugandzic fejelte mellé, aztán Stefanescu lőtt előbb a kapus kezébe, majd kevéssel a léc fölé. A ráadáspercekben viszont már meglátszott Mitrea hiánya, a helyén játszó Ciobotariu rövid felszabadítása utáni vendégtámadásból Alexandru Ionita 20 méterről látványosan a jobb felső sarokba csavarta a labdát.

A hátrányban kerülő Sepsi a szünet után lassan és ötlettelenül passzolgatott a még jobban visszahúzó Rapid térfelén, és játékosai szinte kizárólag jobbról próbálkoztak a kapu elé juttatni a labdát. A legjobb hazai lövések a pontrúgások után kifejelt labdákból jöttek, Aganovicé volt az a próbálkozás, amelynél igazán nagyot kellett védenie Moldovannak.

Az igazán nagy lehetőségek a Rapid kontráiból jöttek, de Niczuly mindent megtett, hogy feledtesse hibáját, leginkább Dugandzic ötös sarkáról leadott lövésénél védett bravúrosan.

A Sepsi a végjátékra nem tudott felpörögni, játékából végig hiányzott az átütőerő, így a győzelem és – legalább egy napig – az első hely megérdemelten a Rapidé lett.

https://www.nemzetisport.hu/

SEPSI OSK