6. forduló 'U' CLUJ 0 - 1 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Román SuperLiga: magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt a Sepsi mérkőzése

Bajnoki veretlensége megőrzésére készült Kolozsváron a Sepsiszentgyörgy a román SuperLiga 6. fordulójában, nem akármilyen mérkőzésen, ugyanis az első félidőben magyarellenes rigmusok miatt félbe kellett szakítani a találkozót.

Megőrizte bajnoki veretlenségét a román SuperLiga 6. fordulójában Kolozsváron a Sepsiszentgyörgy, amely 1–0-ra legyőzte az Universitatea együttesét.

ROMÁN SUPERLIGA
6. FORDULÓ
Universitatea–Sepsi OSK 0–1 (0–0)
Kolozsvár, Cluj Aréna, 5500 néző. Vezette: Coltescu
Universitatea: Gorcea – Romeo, F. Ilie, D. Ispas, Pirvulescu (Briceag, 63.) – Romário Pires, Filip (Haita, 78.), Bic (Remacle, 63.) – Ely Fernandes (Boiciuc, a szünetben), Balan, Chipciu (Hlistei, 78.). Vezetőedző: Erik Lincar
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, Mitrea, R. Ispas (A. Dumitrescu, 76.) – Jonathan Rodríguez, N. Paun – Barbut (Askovszki, 69.), Aganovic (Achahbar, 76.), Gheorghe (Damascan, 88.) – Rondón (Tudorie, 69.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Rondón (52.)
Kiállítva: N. Paun (90+1.)

Alig szólt a futballról a román élvonal hétfő délutáni mérkőzése Kolozsváron, az Universitatea szurkolói ugyanis magyarellenes tüntetésként fogták fel a Sepsi OSK elleni találkozót.

A Cluj Arénában ugyan a vártnál jóval kevesebb néző látogatott ki az újonc valóban első hazai mérkőzésére (előtte kétszer Medgyesen játszott otthon az U), a kemény mag azonban szinte kizárólag a magyarságnak és Magyarországnak szánt rigmusokkal és írásos üzenetekkel – mint Budapest román 1919-es elfoglalásának és Trianonnak a dátuma, vagy a szokásos „Székelyföld nem létezik” felirat foglalkozott.

Sebastian Coltescu játékvezető 25 perc után unta meg az egyre durvább hangnemű szurkolást, és előbb a hangosbemondó útján figyelmeztette a közönséget, majd 10 percre félbe is szakította a mérkőzést, az öltözőbe rendelve a csapatokat. Az U-tábor erre is „Ki a magyarokkal az országból!” felkiáltással reagált, ám ekkor már a hazai közönség többi része is kifütyülte saját ultráit – ők ugyanis futballt akartak nézni.

Fociból viszont kevés volt az alig két hete az Untold fesztivál által tönkretett gyepen, amely a mérkőzés előtti öntözés után leginkább egy gyatrább délkelet-ázsiai rizsföldre emlékeztett. A hazaiak hosszú indításokra és centerezésekre alapuló játéka ugyan több helyzetet hozott, de Adrian Balan és Alexandru Chipciu fejesei sem találtak kaput az első félidőben, míg a Sepsi egyetlen lehetőségénél Adnan Aganovic lőtte a labdát Andrei Gorcea kolozsvári kapusba.    

A szünet után Niczuly Rolandnak is kellett védenie, Ovidiu Bic fejesénél, a Sepsi viszont első lehetőségét kihasználta: Aganovic indításából Mario Rondón lőtt a kapuba.

A gól után nyíltabb lett a meccs, de a kapusok mindent védtek, a legnagyobbat az egyedül kapura törő Alexandru Boiciucot megállító Niczuly.

A végén egyre sűrűsödtek az események, előbb a szentgyörgyi Radoszlav Dimitrov lőtt kapufát, majd a ráadáspercekben Nicolae Paun kapta meg második sárga lapját, az emberelőnyben kitámadó U meccslabdáját viszont Balan a kapu fölé vágta.

https://www.nemzetisport.hu/

SEPSI OSK