5. forduló FC VOLUNTARI 0 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ROMÁN SUPERLIGA 1
5. FORDULÓ
FC Voluntari–Sepsi OSK 0–0
Voluntari, Anghel Iordanescu Stadion, 1000 néző. Vezette: Fesnic
Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armas, Aliji (Vlad, 68.) – Droppa (Achim, 82.), Helder Tavares (Fülöp L., 66.) – Costin (Meleke, 58.), Florea, Marcelo Lopes – A. Nemec (Voican, 82.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Sepsi OSK: Niczuly – D. Ciobotariu (R. Dimitrov, 75.), Ninaj, Mitrea, Ispas – Jonathan Rodríguez, Paun – Golofca (I. Gheorghe, 58.), Matei (Barbut, 18.), Aganovic (Rondón, 58.) – Tudorie. Vezetőedző:  Cristiano Bergodi

Hű maradt a hagyományaihoz a román élvonal elmúlt éveinek döntetlenhalmozója: a Sepsi OSK a 200. első osztályú mérkőzésén is csak egyetlen pontot szerzett a FC Voluntari otthonában. 

A hazaiak az első perctől kezdve kivárásra játszottak, a labdát és a területet is átengedve a Sepsinek, amely türelmesen építkezett a Voluntari térfelén. A szentgyörgyiek lendületét Cosmin Matei korai sérülése és kiválása sem törte meg, bár támadóik néha túlságosan is kivártak a lövésekkel, így a védők rendre szerelni tudtak. Mihai Popa kapusnak azonban – a szentgyörgyi Niczuly Rolanddal ellentétben – így is bőven akadt dolga, előbb Alexandru Tudorie fejese után a gólvonalon fogta meg a labdát, majd Adnan Aganovic lapos kapáslövését hárította.

A legnagyobb szentgyörgyi helyzetnél pedig szerencséje is volt, mert Aganovic újabb lövésénél Bogdan Mitreára ütötte a labdát, amely azonban éppen hozzá pattant vissza a Sepsi kapitányáról.   

A második félidőben már kevésbé volt folyamatos a játék, bár a labdát továbbra is a Sepsi birtokolta, a helyzetek minősége meg sem közelítette az első 45 percét. A Voluntari türelemjátéka viszont szinte meghozta a gyümölcsét, amikor Niczuly a kapujából messze kifutva tisztázott, de a Cristian Costin 40 méterről visszaívelt labdája a felsőlécen csattant.

A Sepsi válaszul átállt kétcsatáros játékra, Tudorie mellé bejött Mario Rondón is, de egyikük sem kapott igazán használható beadásokat. Az egyetlen igazán veszélyes szentgyörgyi lövés Cristi Barbuttól jött, aki kevéssel küldte a kapu fölé a labdát.

A Sepsi így öt forduló után is veretlen maradt a Superligában, ám csupán egyetlen győzelme van, és zsinórban második mérkőzésén nem tudta bevenni egy kizárólag védekezéssel törődő ellenfele kapuját.  

PERCRŐL PERCRE


90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

92. perc Ispas beadása után Barbut fejéről a kapu fölé pattan a labda!

Négy perc a ráadás.

90. perc Voican kap sárga lapot, Barbutot lökte el.

89. perc Voican távoli, erőtlen lövése nem okoz gondot Niczulynak.

84. perc Barbut beívelése után Ricardinho mellel passzol haza a kapusának, Tudorie későn eszmél.

82. perc Droppa helyett Achim, Nemec helyett Voican.

80. perc Ispas beadását Rondón próbálja előrevetődve kapura fejelni, de rosszul találja el a labdát.

78. perc Dimitrov tör előre a jobb oldalon, de a tizenhatos sarkáról nagyon a rövid sarok mellé lövi a labdát!

75. perc Dimitrov be, Ciobotariu le.

75. perc Ciobotariu kap sárga lapot, a kezdőkörben birkózta le Floreát.

Fülöp anno 38 meccsen 10 kanadai pontot szerzett, majd 400 ezer euróért eladták a Sepsinek.

73. perc Barbut lő a tizenhatos vonaláról kapura, kissé jobbról tenyérnyivel a hazai kapu fölé.

71. perc A második félidei ivószünet is megvolt.

68. perc Rodríguez beadását Rondón 7 méterről a jobb felső sarok mellé fejeli.

66. perc Tavares helyett a volt sepsis Fülöp Lóránd, a volt honvédos Aliji helyett Vlad.

65. perc Kisebb tömegharc alakul ki a lelátón ülő gyerekek között egy kirúgott labdáért...

62. perc Rodríguez futatja Tudoriét, aki jobbról keresztbe lövi a labdát a kapu előtt.

60. perc Matricardi is sárga lapot kap, Tudoriét rúgta le a kezdőkör szomszédságában.

58. perc Costin helyett Meleke áll be a hazaiaknál, Aganovic és Golofca helyett a Voluntaritól vett  Gheorghe és Rondón a Sepsinél.

57. perc Öt szentgyörgyi játékos várja az alapvonalnál forgolódó Barbut beadását, de a labda mögéjük megy.

55. perc Niczuly a kapujától messze kifutva tisztáz Florea elől, de Costinhoz rúgja a labdát, aki 40 méterről kapura íveli, és a felső lécet találja el. MAJDNEM GÓL!

54. perc Ricardinho hátulról buktatja a leforduló Golofcát, sárga lapot kap.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

E párharc legjobb góllövői:
Alexandru Tudorie 4
Fülöp István 3
Mihai Capatina 3
Constantin Budescu 2
Laurentiu Marinescu 2

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Florea beadására Nemec érkezik középen, de előrevetődve elfejel a labda mellett!

Két perc a ráadás!

Hadnagy Attila, a Sepsi klubigazgatója elismerte a FCSB érdeklődését, amely azonban nem közvetlenül, hanem ügynökökön keresztül történt.  „Az áráról érdeklődtek. Nyitottak vagyunk a tárgyalásra, de nem akármilyen összegről. Félmillió euró biztosan nem korrekt összeg” – mondta Hadnagy a Gazeta Sporturilornak.

A Sepsivel kapcsolatos egyik legújabb hírt a Prima Sport televízió röppentette fel az előző mérkőzés után, eszerint a FCSB szeretné megvenni a szentgyörgyiek 23 éves balszélsőjét, Marius Stefanescut. A DAC-ot kiejtő bukaresti klub tulajdonosa, Gigi Becali éppen nagybevásárlást tart, hogy öt év után újra egy európai kupa csoportkörébe jusson csapata, és a Prima műsorvezetője szerint félmillió eurót szánna Stefanescura. Az azonnali átigazolás ellen szól viszont, hogy az egyszeres válogatott játékos jelenleg sérült, és az Ekl-rájátszásban nem lenne játékjoga.

42. perc Nemec saját térfelén szerez labdát, és több mint 60 méterről próbálja rálőni az, de a játékszer alig gurul el Niczuly tizenhatosáig.

38. perc EZ SINCS BENT! Egy bal oldali szöglet után Mitrea fejeli le a labdát, Aganovic 8 méterről, kapásból lő, Popa kézikapus módjára, lábbal véd, majd a Mitreáról visszapattanó labdát a gólvonalon fekve csípi el!

 34. perc Golofca emeli be a labdát az ötösre, ahol a 168 centiméter magas Barbut próbál fejelni, de Popa gond nélkül védi a magas ívben érkező labdát.

A román sajtó csak minimálisan foglalkozik a Sepsi kiesésével, a mérkőzésről szóló beszámolók mellett többnyire azt említik meg, hogy a szentgyörgyi klub 550 ezer eurót kap az UEFA-tól az idei konferencialiga-szereplése után. A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szerint a Djurgarden túl erős volt a Sepsi számára. „Cosmin Matei gólja hiába csillantotta fel a reményt, a svédek végül igazolták, hogy a futball magasabb szintjén járnak” – írja a lap, amely szerint a játékvezető az első percben piros lapot kellett volna adjon a Nicolae Paunt letalpaló svéd Victor Edvardsennek. A Prosport portál úgy látja: a Sepsinek nem sikerült csodát tennie és az út végére ért a selejtezőkben. Az erdélyi magyar lapok közül a Székelyhon pillanatnyi reménykedés utáni kiesésről ír, míg a Maszol portál szerint „hiába vezetett a Sepsi, végül kettős vereséggel búcsúzott a Sepsi OSK”.

A Sepsi kiesésének közvetlen következménye, hogy a Liga 1 áttette hétfőre a csapat eredetileg vasárnapra tervezett, FC Voluntari elleni bajnoki mérkőzését, így a szentgyörgyieknek nem a déli kánikulában kell majd játszaniuk.

33. perc Aliji balról íveli Nemec fejére a labdát, de Niczuly jól jön ki a kapuból, és megfogja a labdát.

32. perc Paun kap sárga lapot, derekánél fogva rántotta le Helder Tavarest.

32. perc Ricardinhót is ápolni kell.

31. perc Golofca adja be balról, magas ívben a labdát, amelyet Barbut mellel készít le Aganovicnak, a horvát középpályás 15 méteres, lapos kapáslövését vetődve védi Popa!

30. perc Rodríguez lop labdát a Voluntari tizenhatosa előtt, Aganovic elé teszi, aki viszont kivár a lövéssel... Droppa szereli.

28. perc Aganovic mélységi paszával Golofca lefordul Matricardiról, de túl hosszan veszi át a labdát, amelyet a kivetődő Popa szerze meg.

25. perc Ivószünetet rendel el a játékvezető.

18. perc Matei helyére Barbut áll be.

A combizmát fájlalja, nem tudja folytatni a játékot.

16. perc Matei megsérült az előbbi akciónál, és ápolást kér.

15. perc Tudrie fejeli le a labdát Mateinek, akit Armas csak másodjára tud szerelni a tizenhatoson belül.

Egy kis örökmérleg: 15 meccs, 7 Voluntari- és 3 Sepsi-sikerrel, 27, ill. 16 rúgott góllal.

10. perc Golofca jobbról leadott lapos lövését blokkolják a védők, a kipattanót Matei egyből visszaküldi középre, ahonnan Tudorie előredőlve kapura fejeli, a labdát, és azt Popa csak üggyel-bajjal fogja meg a gólvonalon.

68 százalékban a Sepsinél a labda.

4. perc Rodríguez emeli be az ötösre a labdát, Tudorie mellre veszi, de lőni már nem tud, mert Ricardinho szereli.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Csúszik a kezdés, gond van az egyik kapu hálójának a rögzítésével.

Mintegy 1000 néző, egybusznyi vendégszurkoló is eljött.

Világoskék mezben, fehér nadrágban a Voluntari, piros-fehérben a Sepsi.

Cristiano Bergodi a stockholmi 3–1-es vereség ellenére elégedett volt csapata játékával. „Úgy kezdtük a meccset, ahogy elterveztük, de sajnos nem tudtuk legalább 10-15 percig őrizni az előnyt, azonnal kaptunk is egy gólt, a második után pedig roppant bonyolult lett a dolgunk. A svédek nagyon jó csapatot alkotnak, nagy sebességgel járatják a labdát, és látszik, hogy a bajnokság közepén vannak. Tanulnunk kell a góloknál elkövetett hibáinkból, de alapvetően jól játszottunk, elégedett vagyok a fiúkkal. Ez a párharc megerősített minket, a csapategységet, innen kezdve a bajnokságban kell tennünk a dolgunkat, remélem lassan visszatérnek a hiányzóink” – nyilatkozta az olasz szakvezető, akinek a korábbi hiányzók mellett csütörtök este Mihai Balasát, Ion Gheorghét és Catalin Golofcát is nélkülöznie kellett, viszont közel öt hónap után először léphetett pályára Anass Achahbar.  

Egyedül a Sepsi OSK búcsúzott az Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörében érdekelt négy romániai csapat közül, ám Cristiano Bergodi, a székelyföldi csapat vezetőedzője szerint a svéd Djurgarden személyében ők kapták a legnehezebb ellenfelet is.

https://www.nemzetisport.hu/

SEPSI OSK