Európa-Konferencialiga, Djurgården 3 - 1 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Djurgarden (svéd)–Sepsi OSK (romániai) 3–1 (2–1)
Stockholm, Tele2 Aréna, 19 280 néző. Vezette: Stegemann (német)
Djurgarden: Zetterström – P. Johansson (Löfgren, 75.), Hien, H. Ekdal, N. Bengtsson – Finndell (Marcus Danielson, a szünetben), Schüller (E. Banda, 28.), E. Eriksson – Asoro, Edvardsen (Wikheim, 62.), Radetinac (Doumbouya, 75.). Vezetőedző: Kim Bergstrand
Sepsi: Niczuly – R. Dimitrov (D. Ciobotariu, 88.), Ninaj, Mitrea, Ispas – Aganovic, Paun, Matei (Dragomir, 88.) – Damascan (Jonathan Rodríguez, 62.), Rondón (Tudorie, 72.), Barbut (Achahbar, 72.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Finndell (11.), Asoro (23., 71.), ill. Matei (8.)
Továbbjutott: a Djurgarden, 6–2-vel, kettős győzelemmel

ÖSSZEFOGLALÓ

A csodára még várni kell, de az önbecsülését visszaszerezhette volna a Sepsi OSK. Az Európa-konferencialiga második selejtezőkörének visszavágóján azonban mindössze négy percig éltek a háromszéki remények, hogy Cristiano Bergodi csapata megfordíthatja a Djurgardens IF elleni, Sepsiszentgyörgyön született 1–3-at. A sok sebből vérző, betegségek és sérülések miatt hat játékosát is nélkülözni kényszerülő Sepsi remekül kezdett, a 8. percben Mateinek a balösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgása nyomán a labda megcsúszott a műfüvön, és a későn vetődő Zetterström mellett a labda bepattant a kapufáról (0–1).

A „durva viccre” azonnal reagáltak a hazaiak, alig négy perccel később remek akció végén Finndell 10 méterről helyezett Niczuly kapujának bal oldalába (1–1). A „fegyelmezés” folytatása sem váratott magára sokáig: a 23. percben Mitrea lemaradt Asoróról, Niczuly a gólvonalon ragadt, így a hazaiak nigériai születésű csatára három méterről zavartalanul bólinthatott (2–1). Mindkét gól eredeténél a svédek csapatkapitánya, Magnus Erikssen pazar beadásai keresendők.

A svédek ezúttal is csak annyit adtak ki magukból, amennyi feltétlenül szükség volt az állás megtartásához, de szurkolóik meglehetősen durcásan vették tudomásul, hogy a névtelen vendégcsapat újra egyet többet birtokolja a labdát. A piros-fehérek néhány helyzetig is eljutottak, Rondon azonban két alkalommal sem találta el jól a labdát, így a 71. percig maradt az eredmény. Akkor újra Asoro lódult meg, egy csellel becsapta Ninajt, Mitrea ugyan menthetett volna, de elfölényeskedte a helyzetet, a csatár pedig megszerezte összesítésben negyedik gólját a Sepsi OSK elleni párharcban.

Hogy maradt a 3–1, az elsősorban a hazaiakon, illetve Niczuly bravúrjain múlott.

Az egyértelműen jobb, szükség esetén egészen más sebességi fokozatra kapcsoló csapat, a Djurgarden jutott be a selejtezők rájátszásába, a Sepsi OSK pedig koncentrálhat a hazai feladatokra. Abban a reményben, hogy jövőre újabb európai kupakaland következhet.

SEPSI OSK