2. forduló SEPSI OSK 4 - 0 FC ARGEȘ PITEȘTI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Román Superliga második fordulójában a Sepsi OSK odahaza 4–0-ra megverte az FC Argest.

ROMÁN SUPERLIGA
2. FORDULÓ
Sepsi OSK–FC Arges 4–0 (0–0)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 3000 néző. V: Flueran
Sepsi OSK:
Niczuly – D. Ciobotariu, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Paun, J. Rodríguez (Damascan, 62.) – Barbut (Aganovic, 61.), Matei (Golofca, 70.), Stefanescu (Gheorghe, 75.) – Tudorie (Rondón, 70.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
FC Arges: Greab – Tofan (Turda, 70.), M. Constantin, Cestor, Latovlevici (Vianna, 70.) – Meza (Alcéus, 70.), Njike – Jakolis, Calcan (Garita, 61.), D. Bertrand (Donisa, 77.) – Isfan. Vezetőedző: Andrei Prepelita
Gólszerző: Matei (49. – 11-esből), Mitrea (60.), Stefanescu (63.), Golofca (80.)

Strandszezon – írta ki a Sepsi OSK kemény magja a vasárnap délre tett FC Arges elleni román bajnoki mérkőzés előtt, ám a második félidőben már fürödhettek a boldogságban a szentgyörgyi szurkolók, mert kedvenceik négyet rámoltak be az ellenfél hálójába.  

A 30 Celsius-fokos hőségben elvárható kocogós iramban zajlott az első félidő java, a Sepsi ugyan jóval többet birtokolta a labdát, de helyzetek helyett csak szögletekig jutott. Az egyik sarokrúgásnál David Meza Colli, a vendégek kapitánya lebirkózta Denis Ciobotariut, de videóbíró hiányában (pont erre a meccsre nem jutott egy sem a három furgonból a négy vasárnapi Superliga-mérkőzés közül) Viorel Flueran játékvezető nem ítélt büntetőt.

Tíz perccel később a kapus mellett is elhúzó Sepsi-csatárt, Alexandru Tudoriét állították meg lesen, ekkor sem ártott volna a VAR.      

Az első egészséges lövést Cristi Barbut küldte 20 méterről a vendégek kapujára, de Alexandru Greab szép vetődéssel védett. Amikor pedig hasonló helyzetben Andres Dumitrescu és Nicolae Paun is ítélet nélkül esett el a pitesti-i tizenhatoson belül, csalózni kezdett a Sepsi-tábor, hogy a félidő legvégén megkönnyebbülten sóhajtson fel egyszerre háromezer székely szurkoló, mert Dorian Bertrand öt méterről sem találta el a szentgyörgyi kaput.

A második játékrész kezdetén viszont már senkinek sem hiányzott a VAR, a bíró is egyből kiszúrta, hogy Mike Cestor kézzel blokkolta Alexandru Tudorie ollózását. A csütörtöki, Ljubljana elleni Európa-konferencialiga-mérkőzéssel ellentétben pedig a Sepsi most gólra váltotta a büntetőt, Cosmin Matei találata pedig egyben azt is jelentette, hogy a szezonban először nem került hátrányba a csapat.

Az Arges addig szervezett védelme pillanatok alatt szétesett, a kinyíló területeket pedig kíméletlenül kihasználták a szentgyörgyi szélsők, és Marius Stefanescu három perc alatt végképp eldöntötte a mérkőzést: szabadrúgást harcolt ki, amelyből tökéletesen ívelte Bogdan Mitrea fejére a labdát, majd Matei indításából a védők közt kilépve maga lőtte be a harmadik gólt.

Az utolsó félóra így már örömfocit hozott, amelybe Mihai Isfan révén a vendégek részéről is befért két veszélyes lövés, a kettő között pedig a hazai cserék összehozták a negyedik gólt, Vitalie Damascan még a lécre bikázta a labdát, ám a kipattanót labdát Catalin Golofca a kapus felett a hálóba fejelte.

A végén a nyolc méterről fölé bombázó Rondón és a mérkőzést alig 11 másodperces ráadás után lefújó Flueran játékvezető is megkegyelmezett az Argesnek, mert az önbizalomtól duzzadó Sepsi játékában még ekkor is benne volt egy újabb gól esélye. 

ERCRŐL PERCRE


90+1. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

11 másodperc ráadás után...

90. perc Aganovic és Golofca hoz össze egy ziccert Rondónnak, aki jobbal hatról a léc fölé lő!

85. perc Ívelget az Arges, veszély nélkül.

Bergodi veretlen az Arges ellen, az előző 6 meccsen 4 győzelem, 2 döntetlen a mérlege – jelentik.

80. perc EZ MÁR BENT VAN, mintaszerű támadás végén az ötös bal sarka elől jobbal a lécre lő Damascan, az elalvó Garita mellől CATALIN GOLOFCA öt méterről, középről a kapu közepébe fejel. Cestor ollózva mentene, de a léc alá talál csak, a gólvonalon belülről már. 4–0!

79. perc Isfan kiharcol egy szabadrúgást, majd a 16-os jobb sarja elől ballal milliméterekkel lő a jobb, azaz a túlsó felső sarok mellé!

78. perc Andres Dumitrescu kap sárga lapot Jakolis lerántásáért.

75. perc Ion Gheorghe be, Stefanescu le. És ivószünet.

73. perc Stefanescu átment a jobb oldalra, betör most a 16-oson belülre, de szereli őt az ötös előtt Constantin.

70. perc Catalin Golofca be, Matei le, Tudorie le, Mario Rondón be. Hármas csere a másik oldalon.

Sefanescu: 3 meccs az idényben, 3 kanadai ponttal.

66. perc Isfan emelését elkapja az ötösön Niczuly a gólra éhes Garita elől.

Cestor nagyon lemaradt most...

63. PERC NAGYON ELDŐLT, Matei a 16-os elől érkező, zseniális, lapos passza után MARIUS STEFANESCU kissé balról, hat méterről ballal a kapu közepébe lő. 3–0!

62. perc Vitalie Damascan Jonathan Rodríguezt, Barbut-t Adnan Aganovic, Arnold Garita Calcant váltja.

60. PERC ÉS ITT EGY GÓL, a balról járó Stefanescu-szabadrúgás után BOGDAN MITREA hat méterről, kissé balról a bal alsóba fejel. Constantin mellől: 2–0!

59. perc Costinel Tofannak sárga lap Stefanescu ellökésért.

56. perc Latovlevici bal oldali, ballábas beadása Ninajé.

54. perc A badást kifejeli Isfan, jobbal kapura teszi a lecsorgót, 16-ról Paun, de blokkol egy védő az ötös előtt.

53. perc Barbut elfut a jobb szélen, Iasmin Latovlevici felrúgja, sárga lap.

51. perc Sárga lap Nicolae Paunnak. Odarúgott Jakolisnak.

50. perc Tudorie helyzetben, kapura törhet Barbut passzával, de szereli őt becsúszva a 16-oson Meza. Kemény szerelés, tovább.

49. PERC OTT A GÓL, COSMIN MATEI jobbal a bal alsóba lő, a kapus jobbra el.

47. perc BÜNTETŐ? Barbut jobbról jövő beadását kapura ollózza Tudorie az ötös elől, Cistor kézzel blokkol. Igen, 11-es lesz.

46. perc A 16-os jobb sarkára betörve Barbut ballal jócskán elvéti a jobb, azaz a hosszú alsó sarkot.

46. PERC FOLYTATJUK!

Greab 2020-ban 1 hónapig volt a Sepsi játékosa, aztán el is ment az Argeshez, meccset nem is játszott a Sepsinél.

A ligában működik VAR, csak erre a bajnokira nem jutott, mert három VAR-furgon van az országban, és ma négy meccset rendeznek – oldja fel a VAR-rejtélyt Boros kolléga.

A hivatalos nézőszám: 3000.

JÖTTEK-MENTEK!
2020-ban Alexandru Greab, 2017-ben Costinel Tofan igazolt a Sepsitől az Argeshez ingyen.  

E párharc legjobb góllövője:
Cristian Dumitru 2

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+3. perc Isfan csomót köt a hazai védelem lábára a jobb oldalon, középre ad, Jakolis önzetlenül a bal alsó elé gurít, az érkező Bertrand ballal az üresen tátongó jobb alsó sarok mellé lő négy méterről... MEGÚSZTA A SEPSI!

45+1. perc Latovlevici ballal nemes egyszerűséggel hónaljon rúgja Stefanescut.

Két perc a ráadás.

45. perc Stefanescu megtámasztja Bertrand-t, ápolás.

43. perc Végre valami izgalom: Rodríguez tör be a 16-osra balról, az ötös előtt elesik ő is, aztán Dumitrescu is, Tofan és Constantin lépett nekik oda... TOVÁBB! Ne feledjük, a nincs ma VAR.

36. perc Mitrea szerel, kontra, Stefanescu beadása nem az igazi. Barbut megszerzi azonban, jó harminc métert viszi befelé, és ballal 19-ről a jobb alsóba lőne, de vetődve fogja a labdát Greab.

33. perc Isfan két jó csel után ballal 18-ról, középről kapura lő, de blokkol a bevetődő Dumitrescu.

31. perc Ivószünet.

30. perc Nagyon jól és fegyelmezetten védekezik az Ages, Barbut a jobb szélről is hátrapasszol, Stefanescu meg sokadszor fut lesre ma a bal szélen.

33 meccset játszott Magyarországon két és fél év alatt.

Andreias Calcan neve is ismerős lehet sokaknak: az Újpest és a Mezőkövesd volt légiósa.

25. perc Ninaj pocsék hazaadására majdnem lecsap Isfan, de jön Niczuly, és higgadtan kicselezi őt a 16-oson! A szentgyörgyi Neuer!

22. perc Tudorie távoli lövése is veszélytelen.

64 százalékban a hazaiaknál a labda.

20. perc Nincs sok izgalom a pályán, a csapatok még tartogatják az erejüket.

Ivószünet.

14. perc Njiké szabálytalansága (nyújtott kézzel lökött) sárga lapot kapott a reklamáló vendégmester, Andrei Prepelita mellett folyamatosan reklamáló George Neagu segédedző.

10. perc Stefanescu jobb oldali szögletét rosszul találja el fejjel az ötös előtt Rodríguez, aztán Mitrea lökött.

Egy kis örökmérleg: 4 meccs, 1-1 sikerrel, 3 sepsis és 4 Arges-góllal.

7. perc Helyzet,
Calcan passzát Isfan jobbal a jobb alsó mellé rúgja 10-ről, picit jobbról.

6. perc A 16-os jobb sarka elől Barbut ballal laposan a kapus elé lő, Latovlevici mellől.

4. perc A lelátókon jó a hangulat, a pályán mezőnyharc.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS - Nemzeti Sport

SEPSI OSK