Play-Out 1. forduló SEPSI OSK 3 - 1CS Mioveni CS MIOVENI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ROMÁN LIGA 1

RÁJÁTSZÁS, ALSÓHÁZ 
Sepsi OSK–Mioveni 3–1 (0–1)   
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 2500 néző. Vezeti: Horia Mladinovici 
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Askovszki, 54.), Ninaj, B. Mitrea, Ispas (Dumitrescu, a szünetben) – Eder, Fülöp I. (Golofca, a szünetben) – Barbut, Damascan (Luckassen, 67.), Stefanescu – Tudorie (Fofana, 90.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Mioveni: Popescu – Balaur (Iacob, 81.), Scarlatache, Garutti – Radescu (Trif, 81.), Lixandru, Dumitriu, Serbanica (Burnea, 59.) – Sanoh (Blanaru, 67.), Rusu, Buziuc (Raicea, 67.). Vezetőedző: Alexandru Pelici
Gólszerző: Tudorie (80., 86.), Stefanescu (90+3.), ill. Balaur (38.) 

ÖSSZEFOGLALÓ

Tizenegyesből nem tudott gólt lőni, de az utolsó 11 percben megfordította a CS Mioveni elleni mérkőzését a Sepsi OSK a román élvonal alsóházi rájátszásában.

Miután a héten a román kormány minden járványügyi korlátozást feloldott, az ősszel átadott Sepsi OSK Aréna összes helyére árulhatott belépőt a székelyföldi klub – ám a Mioveni még úgysem számít közönségcsalogató ellenfélnek, hogy augusztusban, az alapszakaszban egyszer már nyerni tudott Szentgyörgyön. A fagypont körüli hidegben végül mintegy háromezren tekintették meg a összecsapást, amely a román élvonalban szokatlan pörgős és folyamatos focit hozott az első félidőben, a Sepsi első szabálytalansága például csupán a 34 percben volt. 

Az első félóra hazai fölénye nem hozott igazán nagy helyzeteket, Iustin Popescu vendégkapusnak csupán középre tartó átlövéseket kellett védenie. A túloldalon főleg fejjel próbálkoztak a Mioveni támadói, Alexandru Buziuctól jött a legpontosabb, de Niczuly Roland elcsípte a labdát. Ionut Balaur szöglet utáni közeli fejesénél viszont esélye sem volt a Sepsi kapusának – a vendégcsapat ugyanúgy a 38. percben szerzett váratlanul vezetést, mint az alapszakaszban. A Sepsi viszont azonnal megkapta az esélyt az egyenlítésre, amikor Moussa Sanoh fellökte a tizenhatoson belül cselezgető Eder Gonzálezt, de Bogdan Mitrea jobb alsó sarokra lőtt büntetőjénél Popescu odaért a kapufa mellé a labdára. Mitrea a szöglet után közelről is betalálhatott volna, ám Popescu ezt is, majd Eder tizenhatoson kívüli lövését is védte.

Szünet után mindent egy lapra tett fel Cristiano Bergodi, a Sepsi edzője, akinek cseréi után két centerrel és négy szélsővel rohamozott csapata, ám komoly lehetőségek nélkül. A Mioveni kontrái közül is csak egy ment végig, Mihai Lixandrut az ötösön belül blokkolta Mitrea, hogy aztán a hajrában negatív főszereplőből a meccs egyik hősévé váljon a Sepsi kapitánya. Előbb egy szöglet utáni közeli lövését lábbal tudta csak védeni Popescu, és a kipattanó labdát Alexandru Tudorie egy méterről begyötörte a kapuba, majd hat perccel később Mitrea centerezését is befejelte a csatár – aki egy hajszállal lesen volt ugyan, de most a Sepsinek jött jól, hogy Romániában még nincsen VAR. A legvégén Sztefan Askovszki betörése után Marius Stefanescu is betalált egy pontos lövéssel – így a Sepsi egy hét alatt másodszor nyert hátrányból fordítva.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!  

90+3. perc: GÓÓÓL! Stefanescu fantasztikus, nagyjából 13 méterről érkező lövésével végleg eldönti a kérdéseket a Sepsi. 3–1 Már csak másodpercek vannak hátra.   

Három perc a ráadás. 

90. perc: Fofana váltotta a duplázó Tudoriét. 

Az egyenlítő találat után is a Sepsi maradt a kezdeményező fél, ennek pedig meglett az eredménye: Mitrea mesteri beadása után Tudorie fejelt közelről a kapuba!

86. perc: GÓÓÓL! Megint Tudorie, immár a Sepsi vezet! 2–1 

81. perc: Balaur és Radescu helyett Iacob és Trif a pályán a vendégeknél.    

Góllá érett a hazaiak fölénye: Mitrea közeli próbálkozását Popescu még bravúrral védte, de Garutti nem tudott felszabadítani, majd Tudorie pár centiről a kapuba lőtt. Még van hátra nagyjából tíz perc! 

80. perc: GÓÓÓL! Tudorie közeli lövésével egyenlít a Sepsi OSK! 1–1

71. perc: Mitrea gyűjti be a meccs második sárga lapját, a Sepsinél ez az első.    

67. perc: Újra cserélt a Sepsi, Damascan helyére Luckassen érkezett a pályára. A Mioveni mestere rögtön ezután kettőt is változtatott,  Blanaru és Raicea állt be Sanoh, valamint Buziuc helyére.

60. perc: Veszélyes támadást vezetett a Mioveni, az ötösön belülre érkező lapos beadást Mitrea lőtte ki szögletre.   

59. perc: Serbanica helyett Burnea a vendégeknél.

54. perc: Dimitorv helyére Askovszki érkezett a Sepsinél. 

49. perc: egy jobb oldali beadás után Damascan fejelt közelről, de a vendégek kapusa, Popescu ezt is védeni tudta.  

47. perc: Dimitrov vállalkozott lövésre a tizenhatoson kívülről... nem sokat tévedt.   

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ! 

Ispas és Fülöp helyett Dumitrescu és Golofca a pályán a Sepsinél.  

FÉLIDŐ! 

45+1. perc: Eder González egy zseniális labdalevétel után a tizenhatoson kívülről lőtt, de Popescu ezt is hárítani tudta.   

Ez volt Mitrea második kihagyott 11-ese ebben az évadban, az elsőt az FCSB elleni 1–1 alkalmával hagyta ki. 

Egy perc a ráadás.  

44. perc: NINCS GÓL! Mitrea végezte el a büntetőt, nem is lőtte rosszul, a jobb alsót vette célba, de Popescu kitolta szögletre. Marad a 0–1.

43. perc: TIZENEGYES! Méghozzá a Sepsinek, Eder Gonzálezt buktatták a tizenhatoson belül. 

38. perc: GÓÓÓL! Az említett sarokrúgást követően a vendégek belső védője, Balaur fejelhetett tisztán, s a kapuba is talált. Vezet a Mioveni... 0–1 

37. perc: Az utóbbi percekben egyre élénkebb a vendégek támadójátéka, ezúttal Rusu harcolt ki egy sarokrúgást. 

34. perc: Buziuc próbálkozott meg egy távoli lövéssel, de az elkerülte Niczuly kapuját.       

32. perc: A mérkőzés első sárga lapját a Mioveni középpályása, Serbanica gyűjtötte be.  

31. perc: Jobbról jött egy beadás a vendégektől, Rusu fejelt, mellé.  

28. perc: Egyértelműen a bal oldalon vezetett több veszélyes támadást a Sepsi. Ezúttal is onnan érkezett egy megpattanó lövés, majd a Tudorie irányába beívelt labdánál ismét szögletre mentettek a Mioveni védői.  

23. perc: Ismét a bal oldalról jött egy Sepsi-beadás, Fülöp elérte azt, belekapott a labdába, de megpattant egy védőn, így jöhetett a szöglet.

20. perc: Jó helyről, nagyjából 18 méterről végezhetett el szabadrúgást a Sepsi. Mitrea állt oda a pontrúgáshoz, kapura küldte a labdát, de Popescu magabiztosan hárított.  

16. perc: Egy tizenhatoson belülre ívelt labdát szeretett volna átvenni Barbut, de védője, Garutti szorításában elesett. Reklamált a játékvezetőnél, de Mladinovici nem ítélt büntetőt.  

10. perc: Egy pazar hazai támadás végén Barbut passzát követően Stefanescu lőhetett jó helyről, de az oldalhálót találta el. Az ellentámadásból a Mioveni is veszélyeztetett, Buziuc fejesét fogta Niczuly. 

9. perc: A vendégek sarokrúgása után nagy terület nyílt a Sepsi előtt egy kontrához, de tisztázni tudtak a Mioveni védői. 

6. perc: Barbut lőtte jobbról középre a labdát, de az ötösön érkező Tudorie elől Scarlatache kivágta a labdát. 

3. perc: Ispas erős távoli lövéssel próbálkozott, de középre ment, fogta a kapus.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! 

Piros-fehérben a Sepsi, sárgában a Mioveni.

ELŐZMÉNYEK

Hazai pályán kezdi meg a román Liga 1 alsóházi rájátszását a Sepsi OSK csapata, amelynek legalább két helyet kellene előrelépnie jelenlegi tizedik pozíciójából a hátralevő kilenc fordulóban, hogy részt vehessen az európai kupaszereplésért vívott osztályozón.

Az ellenfél a bennmaradásért küzdő CS Mioveni, amely az alapszakaszban nyerni tudott Sepsiszentgyörgyön (2–1), igaz, a székelyföldiek is győztek a mai ellenfél otthonában (2–0).

Miután a héten a román kormány minden járványügyi korlátozást feloldott, akár az ősszel átadott Sepsi OSK Aréna eddig nézőcsúcsa is megdőlhet. December 19-én, amikor csak ötven százalékban engedtek be nézőket a sporteseményekre, 4100-an voltak az FCSB elleni találkozón – most pedig már elővételben elkelt 2000 belépő.

BOROS MIKLÓS, CSELŐTEI MÁRK - Nemzeti Sport

SEPSI OSK