27. Forduló FC VOLUNTARI 3 - 1 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Végképp elbúcsúzott a Liga 1 felsőházi rájátszásától a székelyföldi Sepsi OSK, miután a hajrában kapott két vitatott góllal alulmaradt az FC Voluntari otthonában a román Liga 1 27. fordulójában.

ROMÁN LIGA 1
27. FORDULÓ
Voluntari–Sepsi OSK 3–1 (1–0)
Voluntari, Anghel Iordanescu Stadion, 450 néző. V: Hategan
Voluntari: M. Popa – D. Ciobotariu, Tamas, Armas, Briceag – Droppa, Rata (Meleke, 71.) – Ricardinho, Budescu (Helder Tavares, 82.), Gheorghe (Fülöp L., 75.) – Nemec (Marcelo Lopes, 75.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, Mitrea, A. Dumitrescu (Ispas, a szünetben) – Aganovic, Tincu (Luckassen, 84.) – Barbut, Askovszki (Damascan, 78.), Golofca (Fülöp I., a szünetben) – Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Budescu (23., 80. – 11-esből), Helder Tavares (89.), ill. Aganovic (63.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az eltiltott Marius Stefanescu és teljes szezonra kidőlt Anass Achahbar hiányában improvizálnia kellett a támadósorban Cristiano Bergodi szentgyörgyi edzőnek, ám a három szélső a center mögött felállás az első félidőben látványosan csődöt mondott.

A Voluntari sikeres letámadással uralta a középpályát, és jóval gyakrabban eljutott a Sepsi kapuja elé, mint a szinte kizárólag a jobb oldalon próbálkozó szentgyörgyiek. A beadások többségét ugyan mindkét oldalon hatástalanították a belső védők, ám amikor a jobbhátvéd Radoszlav Dimitrovra maradt Constantin Budescu őrzése, a hazai támadó a léc alá tudta fejelni a labdát.

A születésnapos támadó amúgy a téli szünetben a Sepsihez is elígérkezett, amikor lapátra tette őt a FCSB, de útban a Székelyföld felé meggondolta magát, és inkább Voluntari-ba szerződött.

Szünetben fordult a kocka, mert a hazaiak a román futballhagyományok szellemében az előny birtokában visszahúzódtak kapujuk elé, átadva a labdát a Sepsinek.

A térdsérülés és 16 hónapos kihagyás után visszatérő Fülöp István személyében pedig ekkor már igazi karmester is akadt szentgyörgyi oldalon, záporoztak is a lövések Mihai Popa kapujára. A fiatal hálóőrt egyszer még a gólvonalon mentő Igor Armas is kisegítette, de végül összejött a Sepsinek az egyenlítés, Fülöp István szöglete után Adnan Aganovic fejesével.

A vendégek a gól után is támadásban maradtak, de nagy helyzeteik többé már nem voltak. A Voluntari viszont a végén szinte a semmiből talált két gólt, előbb Budescu duplázott az Alexandru Tudorie kezezése miatt megítélt büntetőből, majd Helder Tavares fejelt be közvetlen közelről egy Niczulyról kipattanó labdát.

A vendégek ugyan mindkét találat jogosságát vitatták (Tavaresnél lest láttak), de pont nélkül maradtak, és három fordulóval az alapszakasz vége előtt kilenc pont választja el őket a még playoffot érő hatodik helytől, miközben az előttük állóknak még négy-négy találkozójuk van hátra. 3–1

Liga 1, az élcsoport: 1. CFR Cluj 64 pont (26 mérkőzés), 2. FCSB 58 (26), 3. Voluntari 46... 10. Sepsi OSK 33

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Barbut próbálja 16 méterről kapura emelni a labdát, de az jócskán fölé megy.

89. perc EZ ELDŐLT, HELDER TAVARES is betalált. Marcelo Lopes balról, az alapvonalról ad középre, Meleke csukafejesét még nagy bravúrral védi Niczuly a jobb alsó sarok előtt, de a kipattanó labdát HELDER TAVARES a jobb kapufa mellől a kapuba fejeli. A Sepsi lest reklamál, de hiába. 3–1!

88. perc Ricardinho kap sárga lapot, Damascant akasztotta az oldalvonal mellett.

84. perc Mitrea rövid felszabadítása után Meleke tüzel laposan 18 méterről, Niczuly nagyot vetődve hárítja a jobb alsó sarokra tartó labdát.

83. perc Tincu helyett Kevin Luckassen.
82. perc Budescu helyett Helder Tavares. A mór megtette a kötelességét...

80. perc CONSTANTIN BUDESCU jobbal higgadtan a jobb alsó sarokba lövi a büntetőt, Niczuly határozatlan volt és el sem vetődött. 2–1!

79. perc AJJAJ, 11-es a Voluntari-nak, első ebben a szezonban, csak nekik nem volt eddig... Egy szögletnél Tudorie a saját kezére fejelte a labdát. Ispas felugrott előtte, de nem érte el a labdát, ez zavarhatta meg.
79. perc Ispas blokkolja Budescu tizenhatos sarkáról, kapásból elvállalt lövését.

78. perc Askovszki helyett Vitalie Damascan.

75. perc Nemec és Gheorghe helyett Marcelo Lopes és Fülöp Lóránd. Testvérpárharc!

73. perc Dimitrov beadását Tudorie hat méterről „skorpiórúgással” próválja kapura küldeni, de Popa könnyedén begyűjti a lehulló labdát. René Higuitának jobban ment az ilyesmi...

71. perc Rata helyett Ulrich Meleke a hazaiaknál. Szűrő helyett bekk.

66. perc Barbut cselezi magát középre, de 15 méteres lövésével saját társát, Tudoriét találja telibe...

A háromszoros U21-es válogatott Denis Ciobotariu jól játszik ma. Kell is neki, az apja az edző. Aki 32-szeres válogatott.

64. perc Budescu 19 méterről, fordulatból leadott gyenge lövése után Niczuly szedi fel a labdát.


63. PERC Fülöp balról beívelt szöglete után ADNAN AGANOVIC kissé jobbról, hat méterről a bal felső sarokba fejeli! 1–1!

62. perc Tudorie kétszer is rálövi mindegy 10 méterről, balról, Popa mindkétszer hárít a rövid saroknál! ÉRIK A SEPSI-GÓL!

61. perc Dimitrov alapvonali betörése után Ciobotariu rúgja el a kapu torkában érkező Askovszki elől a labdát. Nem sokkal a léc fölé. A szögletnél Popa kapus hibázik, de Armas a gólvonalról kifejeli a labdát az érkező Mitrea elől.

59. perc Dimitrov beadása után a védők Aganovic elé fejelik a labdát, ő 18 méterről félmagasan lő kevéssel a bal felső sarok mellé. Popa vetődve biztosított.

57. perc A szabadrúgást Fülöp jó 30 méterről is kapura küldi, de Popa megfogja a bal alsó sarok felé tartó labdát.

56. perc Rata és Tudorie csúszik egyaránt nyújtott lábbal a labdára, a Sepsi támadója ér oda először, Vadim Rata csak őt találja el, jár neki a sárga lap.

54. perc Budescu most szabadrúgásból centerez, szintén balról, meg is találja az ötös jobb sarkán álló Nemec fejét, de Niczuly bal kézzel kiüti szögletre a földön megpattanó, és a léc alá tartó labdát.

53. perc Budescu bal oldali szöglete után a labda lepattan az ötösön belül, de Mitrea gyorsabban eszmél mint Nemec, és felszabadít.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Dumitrescu helyett Rares Ispas, Golofca helyett Fülöp István a pályán. Utóbbinak ez első mecsce 2020. november 20. óta.

JÖTTEK-MENTEK! Illetve jött-ment. 2019-ben a Sepsi megvette az FCV-től az északmakedón Marko Szimonovszkit. De egy évre rá eladta.

Tudorie mind a 4 gólját még a Voluntari színeiben rúgta!

E párharc legjobb góllövői
Alexandru Tudorie 4
Fülöp István 3
Mihai Capatina 3
Laurentiu Marinescu 2
Adrian Balan 2

450 néző a stadionban, 50 a szentgyörgyi drukker.

Budescut a téli szünetben a Sepsi is megpróbálta leigazolni, amikor szerződést bontott a FCSB-val, de mikor várták az aláírásra, inkább a Voluntari-hoz ment...

45+7. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Két perc a ráadás.

42. perc Budescu adja be jobbról, laposan az ötösre a labdát, de a becsúszó Rata nem találja el azt! Helyzet volt!

37. perc Aganovic esernyőcsellel tör be a jobb oldalon, de az utolsó pillanatban Armas szögletre rúgja a Tudorie felé tartó labdát.

33. perc Droppa és Barbut térdei csattanak össze egy párharcnál, mindkét játékoshoz bejön csapata orvosi stábja.

31. perc Askovszki jobb híján nagyot rúg Briceagba.

Budescunak ez az 5. meccse a Sepsi ellen, 2 gólnál és 2 gólpassznál jár, összesen 250 perc alatt. Mumus!

28. perc Dimitrov beadása Briceag testhez szorított karjáról pattan szögletre, a Sepsi sikertelenül reklamál büntetőt.

25. perc Gheorghe próbálkozik jó 30 méterről, de a középre tartó labda nem okoz gondot Niczulynak.

A gólszerző éppen ma 33 éves. A 17-szeres válogatott karmester, szélső a 16. bajnokiján a 2. gólját szerezte az imént.

23. PERC VEZET AZ FCV! Rata emeli jobbról, az alapvonal közeléből a kapu elé a labdát, és a  hosszú oldalon berobbanó CONSTANTIN BUDESCU Dimitrovot megelőzve öt méterről a léc alá fejel. 1–0!

18. perc Askovszki lő fordulásból a tizenhatos vonaláról, egy hazai védőről szögletre pattan a labda. Aganovic beadását kifejeli a Voluntari védelme.

17. perc Budescu 26 méteres szabadrúgásból, kissé balról a kapu mögötti lelátó fölé lövi a labdát. Briceagon is megpattant előtte a labda.

56 százalékban a hazaiaké a labda.

15. perc Barbut íveli jobbról ballal az ötösre a labdát, a berobbanó Golofcát azonban Ciobotariu szereli a jobb sarok előtt. Igaz, ha Golofca ügyesebb, akkor jobbal eléri a labdát. A kipattanó labdára érkező Andres Dumitrescu letarolja a hazai védőt, ezért sárga lapot kap.

Armas az Anzsiban, a Kubany Krasznodarban és a Hammarbyben is légióskodott.

13. perc Barbut szép beadását kifejeli a sokszoros moldáv válogatott védő, Armas. Előtte Ricardinho mesteri keresztlabjájával Rata lesre szaladt.

12. perc Budescu 40 méteres, parádés indításával Gheorghe ismét megérkezik a Sepsi-védők mögé, de az ötös jobb sarkáról jobbal leadott lövésé a kifutó Niczulyban elakad.

9. perc Gheorghe fut be a Sepsi védelme mögé, Budescu labdájára, de jobbról keresztbe gurít a kapu elé... ahol egy társa sem érkezik!

6. perc Hategan játékvezető megszédül, és orvosi ápolást kér. A halántékát tapogatja, nincs jól. De szerencsére egy perc múlva folytathatjuk.

60 százalékban a hazaiaké a labda.

5. perc A Voluntari is szögletből próbálkozik, de Budescu beadása után Tamas nem tudja megcsúsztatni a labdát a megfelelő irányba, így végül Aganovic felszabadít.

2. perc Barbut centerez jobbról, de Tamas szögletre fejeli a labdát a gólra éhesen érkező Tudorie elől. A sarokrúgással Ganovic keresi Mitrea fejét, de a lehajoló védéről jócskán a kapu mellé pattan a labda.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

BOROS MIKLÓS - Nemzeti Sport

SEPSI OSK