17. Forduló SEPSI OSK 0 - 0 CHINDIA TÂRGOVIȘTE

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, így végül 0–0-s döntetlennel zárult a Sepsi OSK–Chindia Targoviste összecsapás a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 17. fordulójában.

Az első félidő után nem sikerült megszereznie az előnyt a Sepsinek (Fotó: Szabó Attila)

ROMÁN LIGA 1
17. FORDULÓ
SEPSI OSK–CHINDIA TARGOVISTE 0–0
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 1500 néző. Vezette: Marcel Birsan
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Eder González, Paun – Askovszki (Barbut, 86.), Achahbar, Stefanescu (Golofca, 60.) – Csuncsukov (Luckassen, 71.). Edző: Cristiano Bergodi
Chindia: Cabuz – Martac, Iacob, Celea, Rrumbullaku – Jipa, Dulca, Kocic, Popadiuc – Popa, Florea (Suciu, 78.). Edző: Emil Sandoi    

ÖSSZEFOGLALÓ:

Egy hónap után a romániai sporteseményekre éppen szombattól ismét beengedett nézők visszatérésének örülhettek a Sepsi OSK-nál, a csapat ugyanis csak gól nélküli döntetlent játszott a Liga 1 táblázatán közvetlenül előtte, a 10. helyen álló Chindia Targoviste ellen.

A román élvonal legzártabb, legvédekezőbb szellemű futballját játszó Chindia most sem tagadta meg stílusát, és elsősorban saját térfelére visszahúzódva igyekezett tördelni a Sepsi támadásait.

Eszközökben nem válogattak a vendégek, volt, hogy fél perc alatt háromszor is szabálytalankodtak, de sikerült is megakadályozni a hazai helyzeteket: Cristian Cabuz kapuja csak Sztefan Askovszki szöglet utáni fejesénél forgott veszélyben, de védeni tudta a gólvonal előtt lepattanó labdát. A vendégek lehetőségei is pontrúgásokra korlátozódtak, a mérkőzése elején Daniel Celea lövése nem okozott gondot Niczuly Rolandnak, Paul Iacob pedig jócskán fölé lőtt.

A második félidő még idegesebb futballt hozott, hat sárga lappal és kevés helyzettel. A Sepsi képtelen volt bejutni a Chindia jól védett tizenhatosába, a távoli lövések pedig rendre fölé vagy mellé mentek – az a kettő, ami kaput talált, nem okozott gondot Cabuznak. Kevin Luckassen becserélése sem hozott áttörést, a holland tankcsatár ugyan kétszer is lefordult, de lövéseit blokkolták a vendégek védői. A legnagyobb lehetőséget a 93. percben puskázta el a Sepsi, amikor a kapu elé érkező egyetlen pontos beadás után Anass Achahbar előrevetődve fejelte centikkel a bal alsó sarok mellé a labdát.

A bajnokságban a pontokon mindkét meccsen megosztozó Sepsi és Chindia kedd este újra összecsap, méghozzá a Román Kupa negyeddöntőjében.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a mérkőzés vége.

90+3. perc: Achahbar fejében marad a győztes gól. A középpályás nagyszerű labdát kapott az ötösön belül, fejese azonban centikkel a bal kapufa mellett suhant el.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

88. perc: Mitrea is sárga lapot kapott.

86. perc: Újabb csere hazai oldalon: Barbut érkezik Askovszki helyére.

85. perc: Askovszki lépett oda durván Kocicnak, amiért a játékvezető sárga lapot mutatott fel a hazaiak szélsőjének.

85. perc: A mérkőzés végéhez közeledve többet támad a Sepsi, azonban a távoli próbálkozások rendre a kapu fölött szállnak el.

78. perc:  Florea hagyja el a pályát, Suciu a helyén.

72. perc: Kocic is sárga lapot kapott, Achahbarnak lépett oda.

71. perc: Csuncsukov hagyja el a pályát, a helyén Luckassen.

66. perc: Eder González lőtt laposan távolról, de Cabuz könnyedén fogni tudta a labdát.

63. perc: Iacob rúgta fel Golofcát, amiért a vendégek középhátvédje sárga lapot kapott. A szabadrúgást ezután Mitrea végezte el, azonban a kapu fölött szállt el a labda.

60. perc: Stefanescu hagyja el a pályát, a helyén Golofca.

59. perc: Ninaj is „besárgul", Popának lépett oda szabálytalanul.

49. perc: Szép lövés távolról Jipától, azonban a vendégek szélsőjének lövése éppen a felső kapufa felett száll el.

48. perc: Csuncsukov Iacobbal szemben volt szabálytalan, amit a játékvezető sárga lappal „jutalmazott".

46. perc: Elkezdődött a második félidő, a Chindia végezte el a középkezdést.

Már a pályán a csapatok, hamarosan kezdődik a második félidő.

A mai mérkőzést 1500 néző tekinti meg a helyszínen. Egy hónap után lehetnek ismét a helyszínen szurkolók, a stadionok 30 százalékát tölthetik meg.

45+1. perc: Itt az első félidő vége.

45+1. perc: Florea kap sárga lapot a félidő vége előtt. A vendégek támadója Ispasba csúszott bele nagyon durván.

EGY PERC A RÁADÁS

45. perc: Achahbar esett el Dulca szabálytalansága után. A bő 30 méterről járó szabadrúgást Eder González ívelte középre, de a védőknek sikerült felszabadítania.

35. perc: Popa próbált meg a Sepsi kapuja felé fordulni, de Achahbar szabálytalanul állította meg. Iacob végezte el a szabadrúgást, azonban messze a kapu fölé szállt a lövése.

30. perc: Achahbar próbálkozott távolról, azonban lapos lövése kicsit gyengére sikerült és lelassult, így könnyű zsákmány volt Cabuznak.

26. perc: Achahbar kapott egyet Kocictól, azonban a játékvezető nem adott lapot a vendégek játékosának.

23. perc: Óriási helyzet! A mérkőzés első szögletét Eder González végezhette el, ami megtalálta Askovszki fejét, azonban Cabuz pont jó helyen állt és védeni tudta a próbálkozást.

22. perc:  Eder González kapott nagyszerű passzt a tizenhatoson belül, de az egyik védő blokkolni tudta a lövését.

17. perc: Újabb hazai szabadrúgást láthattak a szurkolók, az ívelés nem tűnt rossznak, de Paun szabálytalan volt, így már a Chindia jöhet szabadrúgással.

15. perc: Stefanescu került a földre, két tagú a vendégek sorfala a bal szélről járó szabadrúgásnál, viszont Achahbar ívelését végül a védők kifejelték.

12. perc: A vendégek hatosa, Iacob maradt a földön, miután Csuncsukovval találkozott a tizenhatoson belül, azonban a játékvezető nem ítélt szabadrúgást.

6. perc: Florea maradt lent a földön Paun szabálytalanságát követően, azonban a Celea által ellőtt ígéretes helyről járó szabadrúgás Niczuly kezében kötött ki.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A Sepsi OSK a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert – egyet ebből a Román Kupában –, míg egyen döntetlent játszott, így már 17 pontja van 16 találkozón, amellyel jelenleg a 11. a bajnokságban. Az ellenfél Chindia Targoviste ezzel szemben 18 ponttal jelenleg a 10., elmúlt öt találkozójából pedig csupán egyet veszített el három győzelem és egy döntetlen mellett.

A két csapat a második fordulóban már találkozott egymással, akkor Askovszki góljával a Sepsi szerzett vezetést az 52. percben, azonban Cherchez révén egyenlíteni tudott a Chindia, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó. 

Az elmúlt öt egymás elleni mérkőzésből a Sepsi hármat is megnyert, azonban utoljára csak tavaly novemberben, idegenben tudott győzni a székelyföldi együttes.

BOROS MIKLÓS, SZABÓ RÓBERT - Nemzeti Sport

SEPSI OSK