11. Forduló SEPSI OSK 2 - 2 FC RAPID

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ilyés Róbert megbízott edzővel a kispadon játszott 2–2-es döntetlent a Sepsi OSK otthon a Rapid Bucuresti ellen szombaton, a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 11. fordulójában.

ROMÁN LIGA 1
11. FORDULÓ
Sepsi OSK–Rapid Bucuresti 2–2 (2–2)
Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, 2000 néző. V: Coltescu
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Hugo Sousa, Ispas – Aganovic, Paun (Fofana, a szünetben), Bojics (Achahbar, 75.), Eder (Golofca, 60.) – Luckassen, Csuncsukov (Asonvszki, 60.). Megbízott edző: Ilyés Róbert
Rapid: H. Moldovan – Goge (Nastos, 60.), Sapunaru, Grigore, Junior Morais – Albu, Crepulja (Dandea, 89.) – Sefer (Illie, 78.), Alami, Carnat (Hlistei, 78.) – Balan (Stahl, 89.). Vezetőedző: Mihai Losif
Gólszerző: Luckassen (28., 43. – az elsőt 11-esből), ill. Goge (3.), Alami (9.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Leo Grozavu ment, de a döntetlensorozat megmaradt Sepsiszentgyörgyön – a Sepsi OSK az edző menesztése utáni első meccsén is csak egy pontot szerzett hazai pályán a Rapid ellen, igaz, kétgólos hátrányt ledolgozva.

A bukaresti vendégcsapat a meccs előtt egy mezzel kedveskedett egykori játékosának, a Sepsit megbízott edzőként vezető Ilyés Róbertnek, az első tíz percben pedig már két góllal. Előbb Lucian Goge lőtte be öt méterről a labdát, amelyet az Antonio Sefer átlövését hárító Niczuly Roland ütött ki, majd Szajfeddin Alami és Adrian Balan kényszerítőzése után a marokkói légiós lőtt az ötösről a hálóba. A kettő között a Sepsinek is volt két hatalmas helyzete, de Branislav Ninaj hat méterről sem fejjel, sem lábbal nem találta el a bukaresti kaput.

Kétgólos előnyben a Rapid szinte teljesen feladta támadó szándékait, és saját térfelére visszahúzódva várta a szentgyörgyi támadásokat. A Sepsi pedig sokáig helyzetek nélkül passzolgatva ment előre, de a gyakran három védővel birkózó Kevin Luckassenre felívelt labdák lassan hozták a helyzeteket is. A holland tankcsatárt előbb Cristian Sapunaru buktatta a tizenhatos vonalán, és a büntetőt is Luckassen váltotta gólra, majd a félidő végén 18 méterről, fordulásból olyan hirtelen lőtte el az elé pattanó labdát a jobb sarokba, hogy nemcsak Horatiu Moldovan kapust, de mind a 2000 nézőt meglepte.

A Rapid szünet után kijött a bunkeréből, és Junior Morais átlövésével, majd Nicolae Carnat elfutásával tesztelve Niczuly reflexeit – de a Sepsi kapusa mindkétszer nagyot védett. Aztán Alami kilenc perc alatt összeszedett két sárgalapot a hazai védők rúgdosásáért, így az utolsó félórára emberelőnybe került a szentgyörgyi csapat, ám ekkor már hiába szálltak Luckassen felé a beadások. Csupán Rares Ispas és Catalin Golofca átlövései, majd Adnan Aganovic szabadrúgása száll veszélyesen a vendégkapu felé, de a Rapid sorozatos szabálytalanságokkal végül csak kibekkelte a döntetlent. A Sepsinél pedig a szurkolók hazafelé azon tanakodtak, vajon ki lesz az új edző, akinek meg kell törnie az immár 10 meccses bajnoki nyeretlenségi sorozatot? 2–2

PERCRŐL PERCE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!  2–2-es döntetlen a végeredmény.

90+5. perc: a vendégek kapusa, Moldovan maradt lenn a földön, miután ütközött Luckassennel.  

90+3. perc: rövid időn belül Albu és pár perccel korábban beálló Dandea is begyűjtött egy sárga lapot a Rapidnál.

90+1. perc: öt perc a hosszabbítás! 

90. perc: a Sepsi irányítja a játékot, sok beíveléssel próbálkozik, de továbbra is 2–2 az állás.  

89. perc:  Dandea és Stahl jött be csereként Crepulja és Balan helyére.   

84. perc: Golofca lőtt a tizenhatos közeléből, próbálkozása pedig megpattant a Rapid védőjén – centikkel ment kapu mellé a labda.  

82. perc: Niczuly fogta meg a labdát egy beadás után, majd indítani próbált, de Grigore akadályozta – sárga lap járt érte.  

78. perc:  Sefert Illie, Hlistei Carnatot váltotta a vendégcsapatnál.

75. perc: Ispas adott be veszélyesen, Moldovan elérte, de kipattant a kezéből a labda, amit Luckassen kis híján elért, de végül behúzta a kapus.  

75. perc: Achahbar állt be Bojics helyére a Sepsinél – ez volt Ilyés Róbert utolsó változtatási lehetősége. 

72. perc: az emberelőnyben játszó szentgyörgyiek megpróbálják beszorítani ellenfelüket, akik úgy tűnik, kontrákra rendezkedtek be.

65. perc: Ispas próbálkozott meg egy távoli lövéssel, de fölészállt a labda. 

61. perc: ALAMIT KIÁLLÍTOTTÁK! A már sárga lapos Rapid-játékos nyújtott lábbal rúgta le Sousát, a játékvezető pedig felmutatta neki a második sárgát, de akár egyből piros is lehetett volna. Tíz emberre fogyatkozik a vendégcsapat. 

60. perc: Golofca és Asovszki állt be a Sepsinél Eder és Csuncsukov helyére, a Rapidnál Goge helyett Nastos jött be csereként.

55. perc: a korábbi Sepsi-játékos Carnat ugrott ki ziccerben, megpróbálta elrúgni a labdát Niczuly mellett, de a hazaiak kapusa ezúttal is nagyot védett. 

52. perc: Alami követ el szabálytalanságot Ninajjal szemben a félpálya közelében – övé a meccs első sárga lapja. 

48. perc: Junior Morais próbálkozott meg egy átlövéssel a tizenhatoson kívülről a vendégek részéről, de Niczuly egy látványos védéssel szögletre tolta a labdát. 

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ! 

Szünet: Paun helyett Fofana állt be a szüneten a Sepsinél. 

A mérkőzés eddigi góljait IDE KATTINTVA nézheti meg. Hamarosan folytatódik az összecsapás. 

FÉLIDŐ! Korán kétgólos hátrányba került a Sepsi OSK, de Luckassen duplájával még a szünet előtt kiegyenlített, 2–2-ről jön majd a folytatás. 

45. perc: ismét Luckassen az, aki egy lövéssel próbálkozik, nagyjából a tizenhatos vonaláról és nem sokat téved. 

43. perc: GÓÓL! Egyenlít a Sepsi, ismét Luckassen a gólszerző. A hazaiak támadója a tizenhatoson kívül, a kapuval szembe kapott labdát. majd nem hezitált és védhetetlen bombát küldött a hálóba. A passz nem volt tudatos, odapattant a holland elé.

Az utóbbi percekben egyértelműen a Sepsi irányít és jobban játszik ellenfelénél. 

39. perc: Luckassent indították, aki az ötösön belül vette volna át a labdát, de már jött Moldovan, akit a hazaiak támadója el is talált és lennmaradt a földön. 

35. perc: Aganovic próbálkozott meg egy távoli lövéssel a hazaiak részéről, de nem talált kaput a próbálkozás. 

32. perc: a statisztika szerint a Sepsi eddig 55 százalékban birtokolja a labdát, a kapura lövéseket tekintve pedig mindkét csapat három, három lövéssel próbálkozott. 

28. perc: GÓÓL! Luckassen értékesíti a büntetőt, így szépít a Sepsi – 1–2. Moldovan érezte az irányt, de védeni nem tudott. 

27. perc: TIZENEGYES! Luckassen tört volna be a 16-oson belülre, de a Rapid védője, Sapuranu egyértelműen szabálytalanul buktatta. 

20. perc: újabb veszélyes akciót vezetett a vendégcsapat, de Sousa hatalmasat mentett, így szöglettel jöhetett a Rapid, amiből aztán nem lett helyzet. 

Kétezer néző van jelen a Városi-stadionban, ahol várhatóan ma játszik utoljára a szentgyörgyi csapat. A hangulatra egyáltalán nem lehet panasz.

16. perc: Ninaj rúgott oda Carnatnak az oldalvonal mellett, a szabadrúgás veszélyesnek ígérkezett, de Niczuly kiütötte a labdát.

9. perc: GÓL! Immár kettővel vezetnek a vendégek – egy tizenhatoson belüli összjáték után Alami kapta meg a labdát a kapuhoz közel, majd ellőtte azt Niczuly mellett. 

7. perc: ismét Ninaj került helyzetbe a hazaiaknál, nyújtott lábbal próbálta elérni a labdát – ez a próbálkozás is mellé ment. 

5. perc: Ninaj fejelt veszélyes helyről, de a kapu mellé.

3. perc: GÓL! Nem indult jól a mérkőzés a hazaiak számára: Sefer lőtt nagyjából 22 méterről a  Rapidból, Niczuly védése után Goge elé pattant a labda, aki az ötös sarkáról begurította azt a hosszóba. 1–0-ra vezet a vendégcsapat.

1. perc: Piros-fehér szerelésben a Sepsi, lila mezben és fehér nadrágban a Rapid Bucuresti.  

BOROS MIKLÓS, CSELŐTEI MÁRK - Nemzeti Sport

SEPSI OSK