4. Forduló Farul Constanța 1 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Sepsi OSK kikapott idegenben egyetlen góllal a román labdarúgó-élvonal 4. fordulójában a Farul Constantától. Mindkét csapat vezetőedzője piros lapot kapott, tehát Leo Grozavu és Gheorghe Hagi is.

ROMÁN LIGA 1
4. FORDULÓ
Farul Constanta–Sepsi OSK 1–0 (0–0)
Ovidiu, Gheorghe Hagi Akadémia, 1500 néző. V: Cojocaru
Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghita, De Nooijer (Buta, 80.) – Romário Pires, Mladen, Artean (Dobrosavlevici, 73.) – Chitu (A. Ciobanu, 59.), Betancor ( A. Petre, 80.), Pitu (Sali, 81.). Vezetőedző: Gheorghe Hagi
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov (Eder, 63.), Hugo Sousa, Mitrea, A. Dumitrescu – B. Fofana (Golofca, 83.), Ninaj (Tincu, 77.), Vasvari – Damascan, Csuncsukov (Askovszki, 83,), Stefanescu (Paun, 63.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Betancor (49.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A két konstancai klub, a Farul és a Viitorul egyesülése előbbinek 12 éve várt élvonalbeli szereplést, utóbbinak pedig fanatikus szurkolókat hozott, így a Sepsi OSK-t az eddigi békés lelátói hangulat helyett „Ki a magyarokkal az országból!” és magyarellenes nóták fogadták az ovidiui stadionban.

A szentgyörgyieket azonban egy pillanatra sem befolyásolta az ellenséges hangulat, az első perctől kezdve letámadták a román élvonalban a labdát legtöbbet birtokló csapatot, és sűrűn lődözték a hazai kaput. A középpályán keményebb és határozottabb Sepsi elsősorban szögletekből volt igazán veszélyes, Boubacar Fofana bal alsó sarokra fejelt labdáját csak nehezen kaparintotta meg Marian Aioani kapus, Braniszlav Ninaj pedig két méterről lőtte hasba a Farul hálóőrét.

Az egyetlen pontos hazai lövést a tizenhatoson kívülről eresztette el Alexi Pitu, de Niczuly Roland ki tudta ütni a labdát, a félidő végén pedig Aioani szedte ki a jobb felsőből Vitalie Damascan balról rálőtt labdáját.

A második félidő váratlan hazai góllal indult, Pitu szerzett labdát a Sepsi tizenhatosa előtt, és remek helyzetbe hozta Jefté Betancort, aki a bal alsó sarokba lőtt.

A gól után a Farul sikeresen távol tartotta kapujától a Sepsit, amelynek ekkor már pontrúgásai sem voltak veszélyesek, leszámítva Bogdan Mitrea szabadrúgását, amelyet követően Aioani kivédte a bal alsó sarokba tartó labdát. A parázs hangulatú ráadáspercekben a játékvezető mindkét edzőt, előbb a hazai Gheorghe Hagit, majd a szentgyörgyi Leo Grozavut is kiállította, a Sepsi pedig hiába rúgta sorra a szögleteket, egyenlítenie nem sikerült. 1–0

PERCRŐL PERCRE

Ha megengedik: nem gondolta volna a közvetítő, hogy életében leírja még, hogy Hagi sárga, meg piros lapot kap...

90+8. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! Mehet hát Hagi reklamálni.

90+8. perc Golofca passzát védőjébe vezeti az ötös jobb sarka elől Askovszki...

90+7. perc Pontlabda? Eder újabb kornerét Mitrea kissé jobbról, nyolcról jobbal egy védőbe rúgja, Tincu meg a léc fölé vágja 11-ről a kipattanót. Ciobanut ápolni kell.

90+5. perc Eder csak elvégzi azt a szögletet... nem az igazi, de ismétlés. Ez jobb, de megelőzi a bal sarok előtt a hazai kapus a felugró Golofcát!

90+4. perc Azaz megy a lelátóra ő is. Majdnyilván ha befejezi a reklamálást... A hazai B-közép tombol, a két mester nagy barátságban vonul a lelátóra.

A Sepsi-stáb azt reklamálja, hogy dobálják őket a szurkolók. Niczuly is reklamál, nagyon hevesen.

90+4. PERC LEO GROZAVU is mérges, kap egy második sárga lapot!

90+3. perc KAP EGY PIROS LAPOT IS!

90+3. perc Sárga lap Gheoerge Haginak. Nyilván ettől majd megnyugszik...

Hagi reklamál, meg az egyik segítője, akit a lelátóra zavar a spori.

89. perc Sali megindul középen, de szereli Dumitrescu, majd a fiatal balra forgat, de lesről vezeti kapura a labdát Petre.

89. perc Négy perc a ráadás.

Sali 15 éves, a Barcelona nevelése, kanadai származású, de román U16-os válogatott.

88. perc Andrei Ciobanu kap sárga lapot, megrúgta Dumitrescut.

85. perc Nagy védés, Mitrea 32-ről a bal alsóba bombázna egy szabadrúgást, de hatalmas vetődéssel odaér a labdára Aioani.

83. perc Fofana le, Catalin Golofca be, Csuncsukovot meg Sztefan Askovszki váltja.

81. perc Dumitrescu feladja a kapusnak a labdát 22-ről.

80. perc Hármas hazai csere, Gabriel Buta De Nooijert, Adrian Petre a gólszerzőt, Enes Sali Pitut váltja.

79. perc Leo Grozavu kap sárga lapot reklamálásért.

77. perc Razvan Tincu váltja, szűrő helyett védő.

77. perc Braniszlav Ninaj kap sárga lapot Larie ellökéséért.

Ivószünet.

73. perc Alin Dobrosavlevici be, Arean le.

72. perc Mitrea távoli lövése nem az igazi.

68. perc Paun sarkazásos passzát Vasvari jobbal 19-ről a jobb alsó mellé belsőzi!

65. perc ZICCER, Dumitrescu passzát Damascan ballal a jobb felső fölé lövi picivel az ötös bal sarka elől!

63. perc Eder és Nicolae Paun be, Dimitrov és Stefanescu le.

61. perc Sousa a 16-os bal sarkáról ballal nem sokkal véti el a jobb felső sarkot!

59. perc Andrei Ciobanu be, Chitu le(sántikál).

53. perc 23-ról, kissé jobbról nem sokkal lő a jobb felső fölé Dussaut.

4 lövés a hazaiaktól, 8 a vendégektől, a fele-fele ment a kapu felületére, 49 százalékban a hazaiaké a labda.

49. PERC VEZET A FARUL, Dimitrovot szereli Pitu, megindul a balon De Nooijer, beadását JEFTÉ BETANCOR tízről jobbal higgadtan, pontosan a bal alsó sarokba tekeri, Fofana már hiába repült. 1–0!

49. perc Csuncsukovot meglöki hátulról az ötös jobb sarka előtt Dimitrov pazar passza után a hazai csapatkapitány... tovább!

47. perc Pires jobb oldali beadása Niczulyé.

46. PERC FOLYTATJUK!

Grozavu úgy leizzadt, hogy inget cserélt a szünetben.

Gheorghe Hagi és Leo Grozavu nyolcszor párbajoztak az első osztályban, Hagi háromszor, Grozavu kétszer vezette sikerre övéit.

Viszont a Farul-kezdőben csak Pitu 2000-es, és heten 25 év felettiek, ilyen se nagyon volt még Haginál.

A hazai 22-es keretben tízen is 2000. január 1. után születettek, és saját nevelésűnek számítanak. A Sepsi OSK 22-es keretéből 11 a légós.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Sousa menti középen Chitu jobboldali lapos passzát a gólra éhes Romário Pires elől. Nagy kár, hogy a jászvásári Platini nincs ma itt.

43. perc Dumitrescu ballal 19-ről, középről nem sokkal lő a bal alsó mellé.

Az első összecsapásra 2017. augusztus 5-én került sor a felek között, Hadnagy Attila a 90+2. percben szerzett gólja döntött.

39. perc Micsoda jelenet, Csuncsukov keresztpasszát az ötös bal sarkánál Damascan mesteri módon veszi le, védője elrepül a tengerpart felé, a támadó jobbal hétről kapura lő, de hatalmasat véd robinzonáddal a jobb felső sarok előtt Aioani.

36. perc Bogdan Mitrea kap sárga lapot balon felfutó De Nooier felrúgásáért.

35. perc KIMARAD! Egy bal oldali Dumitrescu-kornert az ötös bal sarkáról középre fejel Csuncsukov, másfél méterről Ninaj jobbal a kapus hasát találja el a labdával!

33. perc Csuncsukov nem tudja fejjel megszelidíteni Dumitrescu bal oldali keresztpasszát a 16-oson. A másik oldalon Sousa szereli harcosan Pitut, bele is sérül a bekk. Ápolás.

A két csapat 12 alkalommal találkozott eddig, mindegyikük három győzelmet aratott, további hat mérkőzés döntetlennel zárult.

30. perc Csuncsukov jobbal 24-ről gyengén a jobb alsó mellé lő.

27. perc Pitu balról középre cselezi magát, a bal alsóba lőne 18-ról, jobbal, de véd vetődve Niczuly, a kipattanó Chitué, aki az ötös jobb sarka elől a bal alsó mellé lő, de kellett ehhez Sousa közbelépése is. Korner... veszélytelen.

22. perc Ivószünet, 28 fokos meleg van a Fekete-tenger partján.

Na, kezdődnek a magyarellenes nóták – jelenti BM kolléga. Eddig a Viitorulnál nem voltak ilyenek, de most a fuzióval a Farul ultrái is ott vannak a meccsen...

21. perc Egy bal oldali Vasvari-szöglet után Fofana ugrik a legmagasabbra, és 8 méterről a bal alsó sarokra fejeli a labdát, amelyet Aioani üggyel-bajjal fog meg csak.

20. perc Kellemes az idő, Dumitrescu meze elöl már tiszta víz. A beadása pontatlan most balról.

17. perc Csuncsukov a balon visszafelé cselez, majd jobbal lő 14-ről, de pocsékul találja el a labdát. Kirúgás.

13. perc Damascan ballal 12-ről, éles szögből a kapus elé lő, előtte távolról feladta a labdát Niczulynak Chitu.

11. perc ZICCER, indul a kontra, Csuncsukov passzával ellép Dimitrov, de az ötös sarka elől jobbal a túlsó alsó mellé lő! Damscan ott kérte középen.

10. perc Dussaut labdát csen a középpályán, remekül passzol Chitu elé, de csodás becsúszással ment előle Fofana!

9. perc Dumitrescu ment szépen a középen meginduló Chitu elől.

6. perc Stefanescu lövi rá 17 méterről a labdát, de az elakad a lesen álló Damascanban

2. perc Csuncsukov akar lőni a tizenhatos vonaláról, de elcsúszik, és a földön fekve már a passzal is hiába próbálkozik.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Jó 1500 néző lehet a stadionban.

Fehér mezben és kék nadrágban a Farul, tiszta zöldben a Sepsi.

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője a csapata honlapján: „Hosszú és nehéz kiszállásunk lesz egy olyan csapat ellen, amely a bajnokság elején jó formában játszott, nem kapott gólt és pontokat gyűjtött. Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy körülményes mérkőzés vár ránk, ahogy korábban is mindig komoly ellenállásba ütköztünk Konstancán, bárhogy is hívták a csapatot, Hagi Akadémia, Viitorul, vagy újabban Farul. Rengeteget számít Gheorghe Hagi visszatérése a kispadjukra. Eddig mindig látványos és szoros meccseket játszottunk, úgy hiszem, ezúttal is hasonlóra számíthatunk″.

BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS (Nemzeti Sport)

SEPSI OSK