1. Forduló SEPSI OSK 2 - 0 ACADEMICA CLINCENI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kiváló idénykezdés: győzelem hazai pályán

A Sepsi OSK győzelemmel kezdte ötödik élvonalbeli idényét, miután az első fordulóban végig uralt mérkőzésen 2–0 arányban diadalmaskodott az előző szezonban szintén a felsőházi rájátszásban szereplő Academica Clinceni felett. A sepsiszentgyörgyi csapat két döntetlen és három vereség mellett negyedszer nyert az Ilfov megyei együttes ellen az első osztályban. Leo Grozavu legénysége csütörtökön 21.45-től a nagyszombati Spartak Trnava vendégeként játszik a Konferencia Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén.

Az Academica Clinceni elleni mérkőzésen hat játékos mutatkozhatott be a Sepsi OSK mezében, Rareș Ispas, a bolgár Cvetelin Csuncsukov és Cristian Bărbuț a kezdőben kaptak lehetőséget, míg a szlovén Rajko Rep, a szerb Petar Bojić és az északmacedón Stefan Aškovski csereként lépett pályára. A találkozó előtt Vașvari Gabriel virágot és mezt kapott Diószegi László klubelnöktől, Kertész Dávid alelnöktől és Hadnagy Attila ügyvezető igazgatótól, ugyanis pénteken a 100. élvonalbeli mérkőzését játszotta piros-fehérben.

A házigazdák az első pillanattól kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, támadószellemben játszottak, több helyzetet kidolgoztak, míg ellenfelüknek a mérkőzésen egyetlen kaput eltaláló lehetősége sem volt. Nicolae Păun előbb lábbal, majd egy szöglet után fejjel is próbálkozott, azonban célt tévesztett, majd Eder González lövése akadt el a védőkben. A 7. percben Adnan Aganović betört a tizenhatos területre, Thibaut Moulin lerántotta, ám Iulian Călin játékvezető tizenegyes helyett a horvát középpályásnak adott sárga lapot műesésért. A Clinceni rendre csak szabálytalanságok árán tudta megállítani a lendületesen játszó piros-fehér mezeseket, akik a 39. percben vezetést szerezhettek volna, viszont Bogdan Mitrea szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki.

A Sepsi OSK a második játékrészben sem lassított, az 56. percben megszerezte a vezetést. A házigazdák egy újabb szabályalanságot követően pontrúgáshoz jutottak, amelyet ezúttal a csereként beállt Rajko Rep végzett el. A szlovén középpályás 16 méterről bombázott a szétnyíló sorfal irányába, a labda pedig Floriano Vanzo térdén megpattanva védhetetlenül a bal alsóba vágódott (1–0). A folytatásban is többet tett a székelyföldi csapat a gólszerzésért, ám Nicolae Păun közeli lövését Aurelian Păun bravúrral védte, majd Rep távoli lövése a bal kapufára pattant. A Sepsi OSK a 84. percben bebiztosította győzelmét, Bogdan Mitrea mintegy 30 méterről lőtt kapura, azonban a védeni igyekvő Aurelian Păun a labdát a lábai között a hálóba ejtette (2–0).

Mestermérleg

Leo Grozavu: „Örülök, hogy jól kezdtük az idényt, mentális szempontból fontos győzelem volt, ugyanis egy zsúfolt időszak előtt állunk. Gratulálok a labdarúgóknak, mivel a tikkasztó hőség ellenére jól játszottak, mindenki harcolt és dolgozott, aminek köszönhetően a végén meglett a siker. Tudtuk, hogy az ellenfelünk jól szervezett, ám rögzített helyzetekből sikerült gólokat szereznünk. Úgy gondolom, nagyobb volt az önbizalmunk, többet birtokoltuk a labdát és az a csapat voltunk, amely megérdemelte a győzelmet. A nyáron igazolt játékosoknak még szükségük némi időre, hogy az edzés- és játékstílusunkhoz hozzászokjanak. Az újak egy félidőt minden probléma nélkül képesek voltak végigjátszani, Rajko Rep dicséretet érdemel, ugyanis neki köszönhetően törtük meg a gólcsendet. Nagyon tetszett, amit az első mérkőzésen mutattunk.”

1. Liga, alapszakasz, 1. forduló: Sepsi OSK–Academica Clinceni 2–0 (0–0).

Sepsiszentgyörgy, városi stadion, mintegy 1200 néző. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești). Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, B. Mitrea, Ispas (Dumitrescu, 78.) – González (Dumiter, 81.), Vașvari, N. Păun – Aganović (Rep, 46.), Csuncsukov (Bojić, 64.), Bărbuț (Aškovski, 46.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Clinceni: A. Păun – Pasov (De Amorim, 88.), Bilali, Patriche – F. Achim, Cioiu (Kazlauskas, 61.), Cascini (Ventura, 73.), Moulin, Vanzo – Csandarov (Velliosz, 61.), Gavra (Dumitrache, 74.). Vezetőedző: Ilie Poenaru. Gólszerzők: Rep (56.), B. Mitrea (84.). Sárga lap: Aganović (8.), illetve Vanzo (23.), Bautista (29.), Bilali (52.), Kazlauskas (88.).

SEPSI OSK