27. Forduló FC BOTOŞANI 1 - 2 SEPSI OSK

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Először győztek az FC Botoșani ellen

Öt vereség és négy döntetlen után, története során először győzte le moldvai ellenfelét a Sepsi OSK, amely tegnap 2–1 arányban diadalmaskodott az FC Botoșani vendégeként az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi csapatnak immár nyolc pont az előnye a hetedik helyezetthez képest, és bár egyelőre matematikailag nem is biztosította helyét, szinte biztosra vehető a részvétele a felsőházi rájátszásban.

A küzdelmes első félidőben többnyire a mezőnyben zajlott a játék, a háromszéki együttes többet kezdeményezett, de nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. A csak távoli lövéssekkel próbálkozó Botoșani veszélytelen volt a sepsiszentgyörgyi kapura, azonban védelemben nagyot hibázott, ami miatt a 41. percben hátrányba is került. Jonathan Rodríguez saját büntetőterületében vesztette el a labdát, amelyet Pavol Šafranko megszerzett, majd ezt követően az argentin középpályás ledöntötte a szlovák csatárt. A megítélt tizenegyest Gabriel Vașvari a bal alsó sarokba gurította, vezetéshez juttatva csapatát (0–1).

Szünet után magukra találtak a házigazdák, azonban Niczuly Roland Enriko Papa lövését és Andrei Chindriș fejesét is védeni tudta. Az első félidőben is bizonytalan moldvai védelem a második játékrészben sem jeleskedett, aminek köszönhetően a Sepsi OSK több lehetőséget is kidolgozott. A 67. percben egy kapushiba után megduplázhatta volna előnyét Leo Grozavu csapata, azonban Cătălin Golofca az előkészítés helyett a lövést választotta. Nem sokkal később a háromszéki együttes megszerezte második gólját, Šafranko passzát a csereként pályára lépő Tamás Nándor néhány méterről a kapuba továbbította (0–2).

A szintén felsőházba vágyó Botoșani mindent megpróbált a gólszerzés reményében, Hervein Ongenda bal felső sarokra tartó szabadrúgását azonban Niczuly bravúrral hárította. A ráadásban szépített Marius Croitoru legénysége, Andrei Patache beadását Sekou Camara közelről a hálóba vágta (1–2). Az egyenlítésre már nem maradt ideje a moldvai együttesnek, amely sorozatban harmadszor szenvedett vereséget.

2021MARCIUS15BOTOSANI SEPSI1 2

SEPSI OSK