24. Forduló SEPSI OSK 0 - 0 Academica Clinceni

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A román Liga 1 24. fordulójában a Sepsi hazai pályán fogadta egyik nagy riválisát, az Academica Clinceni együttesét, és ugyan a szentgyörgyiek féltucatnyi helyzetet is kialakítottak, gólt nem tudtak szerezni. Igaz, nem is kaptak, így a mérkőzés 0–0-val zárult.

Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Coltescu
Sepsi OSK: Niczuly – Delijannidisz, Buhenna, B. Mitrea, Stefanescu – Achahbar, Tincu, Eder González – Golofca, Safranko, Petrila. Vezetőedző: Leo Grozavu
Academica: Valceanu – Pasov, Gardos, Bilali, Dobrescu – A. Popa (Tanase, 68.), Ventura, L. Dumitru (Cascini, 68.), Cobrea – Csuncsukov, Longher (Rusescu, 7., Achim 82.). Vezetőedző: Ilie Poenaru

Zsinórban hatodszor játszott döntetlent a román élvonalban a Sepsi OSK, a székelyföldi csapat hiába támadta végig hazai pályán az Academica Clinceni elleni találkozót, nem tudott gólt szerezni.  

Az utolsó felsőházi rájátszást érő hatodik helyen álló Clinceni zárt védekezéssel és rengeteg kemény párharccal próbálta kapujától távol tartani a labdát több mint 60 százalékban birtokló Sepsit, amely csak az első félidő legvégén, szélsői betöréseivel talált ez ellen helyzetekhez vezető módszert.

Catalin Golofca még nem találta el a kaput, de Claudiu Petrila balról leadott lövését, majd Razvan Tincu fejesét már Octavian Valceanu kapusnak kellett védenie, Marius Stefanescu kísérletét pedig a jobbhátvéd Georgi Pasov blokkolta.

A második félidőben tovább nőtt a szentgyörgyi nyomás, miközben a Clinceni kontrakísérleteinek többsége lesen halt el. A vendégvédelmet a bal oldalon rendre megkavaró Petrila lövései azonban mellé mentek, Golofca keresztbe lőtt a kapu előtt, Pavol Safranko és Anass Achahbar a kapu felé szálló labdái pedig Valceanuban akadtak el.

Bár csapata képtelen volt betalálni, Leo Grozavu, a Sepsi edzője egyszer sem cserélt a mérkőzés során.

BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS - Nemzeti Sport

SEPSI OSK