23. forduló DINAMO 1948 BUCUREŞTI 0 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS (Nemzeti Sport)

A Sepsi OSK 0–0-s döntetlent játszott a Dinamo Bucuresti otthonában a Liga 1 23. fordulójában.

ROMÁN LIGA 1
23. FORDULÓ
Dinamo Bucuresti–Sepsi OSK 0–0
Bukarest, Dinamo Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Chivulete
Dinamo: Esanu – Sorescu, Puljic, Grigore, Filip – Bani (Nepomuceno 63.), P. Anton, Achim (Rauta, 82.), Fabbrini – M. Gueye, A. Nemec (Morsay, 79.). Vezetőedző: Ionel Gane
Sepsi OSK: Niczuly – Delijannidisz, Ninaj, Mitrea, Stefanescu – Buhenna, Vasvari (Eder, 80.), Aganovic (Csiszér, 90+3.) – Golofca, Safranko (Fülöp L., 80.), Tamás N. (Purece, 59.). Vezetőedző: Leo Grozavu

Mínusz 6 fokos hidegben, kőkeményre fagyott pályán játszott gól nélküli döntetlent szombat este a Dinamo és a Sepsi OSK a román élvonalban, a bukaresti stadion áramellátása ugyanis képtelen volt egyszerre működtetni a világítást és a pályafűtést.

A harcos és kiegyensúlyozott, de komoly helyzetek nélküli csata első félidejében még kaput találó lövések sem voltak, szünet után viszont Tamás Nándor közel járt a gólhoz, de Mihai Esanu, a hazaiak kapusa kitolta a hosszú sarokra tartó labdát, a szöglet után pedig Pavol Safranko lövése kevéssel ment mellé.  

Az utolsó fél órára ugyan átvette a kezdeményezést a Sepsi, de az utolsó passzokat rendre elvétették játékosai, Adnan Aganovic pedig ziccerben nem tudta átvenni a labdát.

A székelyföldiek lendülete az utolsó öt percre fulladt ki, ekkor a Dinamo ívelte sorozatosan a labdákat Roland Niczuly kapuja elé, akit a kapufa segített ki, amikor az egyik bukaresti szögletnél Aganovicról a saját kapuja felé pattant a labda.

A zsinórban harmadszor döntetlent játszó Sepsi továbbra is negyedik a Liga 1-ben, pedig üldözőinél egy mérkőzésel kevesebbet játszott – ezt majd kedden pótolja a FC Arges otthonában.

SEPSI OSK