22. forduló SEPSI OSK 3 - 3 CSM POLI IAŞI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A koronavírus-fertőzés miatt továbbra is megtizedelt Sepsi OSK korán hátrányba került, azonban a szünetig három gólt szerezve fordított, majd a második félidőben a sereghajtó Jászvásári Poli kihasználta a sepsiszentgyörgyi csapat fáradtságát, az utolsó percben kiegyenlített, így egy ponttal térhetett haza az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának nyitómérkőzéséről.

Az elmúlt napokban hét labdarúgó csatlakozott a háromszéki együttes keretéhez, miután számukra letelt a két hét karantén, a visszatérőkkel pedig éppen csak sikerült egy improvizált kezdőcsapatot pályára küldeni, viszont pozitívum, hogy Leo Grozavu vezetőedző a kispadról irányíthatott. A házigazdák védekező középpályás nélkül játszottak, a tartalékok között pedig egy kivétellel mind utánpótlás-korú játékosok vártak bevetésre.

A több sebből vérző székelyföldi csapat számára rosszul kezdődött a mérkőzés, ugyanis a sereghajtó már a 2. percben vezetést szerzett. Eder González hibáját kihasználva Juan Pablo Passaglia szerzett labdát, majd Deyver Vega a védőktől nem zavartatva 25 méterről, védhetetlenül a bal felső sarokba bombázott (0–1). A vendégek nem sokkal később megduplázhatták volna előnyüket, azonban Vega sarokpassza után Răzvan Onea jó helyzetből kapu fölé továbbított. A korai hidegzuhany után magára talált a Sepsi OSK, a mezőnyfölénye hamar góllá érett, sőt, rögtön ezt követően fordítani is tudott.

A 17. percben Fülöp Loránd némi szerencsével tizenegyesből egyenlített, miután Onea a büntetőterületen belül kézzel akadályozta Claudiu Petrila lövését (1–1). A házigazdák a 18. percben ismét gólt ünnepelhettek, Cătălin Golofca előkészítését Pavol Šafranko közelről a hálóba bólintotta (2–1). A 26 éves szlovák csatár hatodik gólját szerezte az idényben. A sepsiszentgyörgyi csapat a szünet előtt harmadik helyzetét is gólra váltotta, Anass Achahbar indítása után Golofca lövése a keresztlécről vágódott a hálóba (3–1).

A Sepsi OSK a második félidő elején növelhette volna előnyét, viszont Šafranko fejesét Ianoș Brînză bravúrral hárította, majd a 65. percben Achahbar a tizenegyespont környékéről lőtt fölé. A folytatásban elfáradt a Leo Grozavu irányította csapat, a menteni igyekvő Fejér Béla kirohanása során egy tizenegyest is megúszott. Az utolsó félórát a Jászvásár uralta, a piros-fehér mezes hátvédek a 77. percig állták a sarat, a beadások többségét tisztázták, azonban Onea előreívelésénél tehetetlennek bizonyultak, Andreas Calcan kapásból a hosszú sarokba továbbított (3–2). A pontszerzésre hajtó vendégek többet birtokolták a labdát, az utolsó támadásukat pedig gólra váltották. Nikosz Bakszevanosz elhibázott lövéséből gólpassz lett, a védőket faképnél hagyó Pablo Gaitán estében a bal alsóba kotorta a labdát (3–3).

A több alapemberét nélkülöző Sepsi OSK sorozatban második hazai mérkőzésén is kétgólos előnyt eltékozolva játszott döntetlent. Korábban az utolsó előtti FC Voluntari, ezúttal pedig a sereghajtó Jászvásári Poli távozott egy ponttal Sepsiszentgyörgyről. A háromszéki csapat az idényben tizedszer osztozkodott a pontokon, de úgy is őrzi negyedik helyét a rangsorban, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

SEPSI OSK