20. forduló SEPSI OSK 2 - 2 FC VOLUNTARI

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 Először érződött meg a Sepsi OSK játékán, hogy 15 koronavírusos vagy sérült játékosa nélkül játszik folyamatosan, háromnaponta mérkőzést: a székelyföldi csapat szombat délután, hazai pályán, félidei kétgólos előnye ellenére csak döntetlent ért el a román élvonal utolsó előtti helyén álló FC Voluntari ellen.

Túlságosan tudatos futballnak nyoma sem volt a sepsiszentgyörgyi pályán, mindkét csapat céltalanul és eredménytelenül ívelgette előre a labdákat. A különbség a pontrúgások minőségében és hatékonyságban volt az első 45 percben: míg a vendégek ezekből sem hoztak össze egyetlen lövést sem Fejér Béla kapujára, a hazaiak két szabadrúgásból is gólt szereztek. A meccs elején, Tamás Nándor felrúgása után Bogdan Mitrea lőtt 18 méterről, ballal a sorfal fölött a bal felső sarokba, a 32. percben pedig Eder González előreívelt labdáját Boubacar Fofana az ötös bal sarkáról a hosszú sarokba fejelte. A harmadik ígéretes szentgyörgyi szabadrúgást is kapura akarta küldeni Mitrea, de a sorfalról szögletre pattant a labda.      

Szünetben hármat is cserélt Bogdan Andone, a Voluntari edzője, és az újak közül a bal szélen elfutó Alexandru Stoica rögtön lőtt is egy kapufát, a kipattanó labdát pedig Antoni Ivanov vágta fölé. A Sepsi előnye pedig gyorsabban olvadt el, mint a tavaszias időben az Astra elleni meccse előtt a lelátóra épített hóemberszurkolók: előbb Ivanov másolta le Mitrea szabadrúgását, csak ő a jobb felső sarokba csavarta a labdát, majd tíz perccel később Viktor Angelov beadása után Stoica estében lőtt a bal alsóba.  

Az utolsó húsz percben pedig hiába játszott – a mérkőzés során először – mezőnyfölényben a Sepsi, a beadások egyszer sem találták meg a támadókat. A Voluntari meg tördelte a játékot, az elsőnél is szaggatottabb focit hozó második játékrész leggyakoribb játékeleme a bedobás volt, de a két csapat párharcának hatodik sepsiszentgyörgyi találkozójáról is ponttal távozott a vendégegyüttes.

 

SEPSI OSK