19. forduló FC VIITORUL CONSTANȚA 3 - 3 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Háromszor volt hátrányban, háromszor egyenlített a Sepsi OSK a Viitorul otthonában. Gólgazdag összecsapáson 3–3-as döntetlent ért el az FC Viitorul otthonában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga 19. fordulójának keddi nyitómérkőzésén.

Rosszul kezdődött a tengerparti találkozó a sepsiszentgyörgyieknek, akik már a 8. percben hátrányba kerültek, amikor Cosmin Matei lövését Jésus Fernandez nem tudta kiütni, a labda Kevin Luckassen elé került, aki közelről lőtt az üres kapuba. A házigazdák azonban mindössze tíz percig vezettek, mivel a csapatkapitány, Andrei Artean óriásit hibázott, amit Safranko kihasznált, Eder Gonzalezhez pöckölte a labdát, a spanyol pedig kiegyenlített, ezzel akárcsak az Astra ellen, ismét betalált. A gólváltás után mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, a Viitorul Ely Fernandez, a Sepsi OSK Admir Bajrovic és Boubacar Fofana révén szerezhetett volna gólt, de ezek kimaradtak.

A kisebb mezőnyfölényben játszó hazaiak kevéssel a szünet előtt ismét előnyhöz jutottak, a háromszéki gárda védelme ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, a Viitorul holland, de ghánai származású légiósa, Luckassen megszerezte második találatát. A lehető legjobban indult a második játékrész Ilyés Róbert csapatának, amely büntetőhöz jutott, miután az első félidőben is hibázó Artean ezúttal tizenegyest okozott, szabálytalankodott Eder Gonzalezzel szemben. A büntetőt Bogdan Mitrea magabiztosan értékesítette, aki korábban a tengerpartiak játékosa volt, ezzel hamar visszajöttek a meccsbe a vendégek. Ezután a hazai együttes jóval veszélyesebb volt támadásban, de Andrei Ciobanu lövése nem okozott gondot a Sepsi OSK kapusának, a csereként beállt Răzvan Grădinaru és Ely Fernandez pedig kihagyták ígéretes helyzeteiket. Tíz perccel a lefújás előtt harmadszor is hátrányba kerültek a háromszékiek, Eder Gonzalez belépője miatt büntetőt végezhetett el a Viitorul, Ciobanu higgadt maradt, és belőtte.

A végén mégis kiharcolta a döntetlent a Sepsi OSK: előbb Răzvan Tincu lövése néhány centiméterrel elkerülte a kaput, majd egy perccel később, a hosszabbításban a fiatal Andres Dumitrescu pontos beadását Safranko bólintotta a hálóba. Akárcsak a sepsiszentgyörgyi, 1–1-gyel zárult odavágón, ezúttal is a szlovák támadó mentett pontot. Ezzel a döntetlennel a Sepsi OSK a forduló további eredményeitől függetlenül marad a negyedik helyen a ranglistán.

SEPSI OSK