17. forduló SEPSI OSK 0 - 1 CFR 1907 CLUJ

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Nem megy a sepsiszentgyörgyi csapatnak a Kolozsvári CFR ellen, amely a tizedik Sepsi OSK elleni mérkőzésén két döntetlen mellett immár nyolcadszor diadalmaskodott. A végig harcoló és több helyzetet kialakító háromszéki csapat 50 percet emberhátrányban játszott, ezt kihasználva a vendégek egy góllal jobbnak bizonyultak az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.

Mínusz 10 fokban léptek pályára a csapatok, azonban a játéktér minőségére nem lehetett kifogásuk, hiszen a pályafűtés már napok óta működött, valamint a mérkőzés kezdete előtt a havat is eltakarították a gyepről. A házigazdákat a kispadról a másodedző, Ilyés Róbert irányította, ugyanis a vezetőedző, Leo Grozavu eltiltását töltötte, ráadásul koronavírus-fertőzés miatt sem lehetett volna a stadionban. Ezúttal a téli szünetben igazolt két játékos, Eder González és Tamás Nándor is bevethető volt, a spanyol kezdőként lépett pályára, míg Tamás Nándor a cserepadról nézte a társakat.

A mezőnyfölényben játszó székelyföldi csapat az első félidőben agresszív letámadással beszorította ellenfelét. A labdát többet birtokló hazai csapat már a 6. percben megszerezhette volna a vezetést, Marius Ștefănescu labdaszerzés után került helyzetbe, viszont lövését a gólvonal közelében helyezkedő Cristian Manea menteni tudta. A folytatásban is a Sepsi OSK akarata érvényesült, bár a hasznosan játszó Ștefănescu beadásait Cristian Bălgrădean többnyire kiöklözte, amit pedig nem hárított, azt Fülöp Loránd mellé fejelte. A 37. percben Ștefănescu ismét nagy helyzetbe került, egy kiugratás után betört a tizenhatos területre, azonban a kirohanó Bălgrădean hárította próbálkozását.

A 49. percben a házigazdák csapatkapitánya, Rachid Bouhenna egy szabálytalanság miatt megkapta második sárga lapját is, így a háromszéki együttes emberhátrányban folytatta a mérkőzést. A Sepsi OSK tíz emberrel sem a védekezésre koncentrált, viszont a támadójátéka erőtlen maradt. Nem sokkal később Florin Ștefan sérülése miatt percekig állt a játék, miután Niczuly Roland egy kiöklözés során elütötte a védőt, akinek sajtóértesülések szerint műteni kell a jobb karját. Edward Iordănescu csapata a 72. percben az első helyzetét gólra váltotta, Valentin Costache előkészítését Gabriel Debeljuh könnyedén a hálóba gurította (0–1).

A sérült Bălgrădean helyére beállt Grzegorz Sandomierski a hajrában bravúros védéseket mutatott be, előbb Admir Bajrovic, majd Adnan Aganović lövését is hárította. A kitámadó sepsiszentgyörgyi együttes a ráadásban megúszott egy tizenegyest, ugyanis Panagiotisz Deligiannidisz könyökkel akadályozta meg Luis Aurélio lövését. A Sepsi OSK az idényben harmadszor maradt alul, utoljára augusztus 22-én szenvedett vereséget hazai pályán. A legutóbbi három bajnoki címet begyűjtő Kolozsvári CFR ebben a szezonban továbbra is veretlen idegenben, egy döntetlen mellett hetedszer győzött.

SEPSI OSK