15. forduló FCSB 1 - 1 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Parázs meccset vívott egymással a román labdarúgó élvonal két legjobb támadószekciójával rendelkező együttese hétfőn este. Az idei utolsó, 15. fordulóban a listavezető FCSB és a negyedik Sepsi OSK kemény párharca döntetlenben végződött. A szentgyörgyiek fennállásuk során először szereztek idegenben pontot a bukaresti riválisukkal szemben.

Omlásveszély miatt nem a bukaresti Nemzeti Aréna, hanem a Román Labdarúgó-szövetség mogoșoaia-i edzőközpontja adott otthont a Sepsi OSK idei utolsó mérkőzésének. Nem illetődött meg nagynevű ellenlábasától a háromszéki együttes, bátran felvette a versenyt a bukaresti sztárcsapattal, uralta a középpályát, mégis az FCSB jutott vezetéshez, miután a 30. percben gólra váltotta első lehetőségét. Florinel Coman szabadrúgása után Iulian Cristea senkitől sem zavartatva fejelt közelről Niczuly Roland kapujába (1–0). Nem sokáig örülhetett azonban a listavezető, hét perccel később ugyanis Florin Ștefan jóvátette korábbi hibáját, bal oldali beadása után Boubacar Fofana egy okos lövéssel 15 méterről kiegyenlített (1–1). Ezt követően Gabriel Vașvari és Octavian Popescu akadtak össze a tizenhatoson belül, ám Horațiu Feșnic szerint nem történt szabálytalanság.

 2020 DECEMBER 21 FCSB SEPSI OSK

A második félidőben szervezetten futballozott a Sepsi OSK, hatékony védekezésének köszönhetően nem tudtak érvényesülni a fővárosi gólgyárosok, ellenben a piros-fehérek több alkalommal is közel jártak a gólhoz, de a fővárosiak kapusa, Andrei Vlad megakadályozta őket ebben. Előbb Bryan Nouvier próbálkozását hárította Vlad, a kipattanót pedig Pavol Šafranko közelről a fiatal kapusba lőtte. Nem sokkal később ismét a szlovák csatárral szemben védett nagyot a bukaresti hálóőr, majd Adnan Aganovicot is megakadályozta a gólszerzésben. A horvát középpályást Olimpiu Moruțan lelökte a kapu előtt, azonban a játékvezető sípja néma maradt. A végjátékban Niczulyon volt a sor, hogy megmentse csapatát a góltól, majd a kavarodásban Deligiannidisz mentett a gólvonalról. Maradt az 1–1, a döntetlennel az FCSB őrzi első helyét, míg a Sepsi OSK a negyedik helyről várja a visszavágó-sorozatot. Folytatás jövőre, január közepén indul a tavaszi szezon. Az OSK várhatóan január 12-én Craiovára látogat.

„Nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredménnyel, mivel véleményem szerint megérdemeltük volna a győzelmet, mi voltunk a jobb csapat, szervezetten futballoztunk, kevés kibontakozási esélyt adtunk az ellenfélnek, ugyanakkor támadásban veszélyesek voltunk, nem beszélve arról, hogy megfosztottak bennünket egy jogos tizenegyestől. Úgy tűnik, a játékvezető nem látja az erdélyiek ellen elkövetett szabálytalanságokat, figyelme csak a déliekre irányul, ezért tartunk ott, ahol, mert bizonyos csapatokkal, bizonyos játékosokkal kivételezünk” – értékelte a mérkőzést Leo Grozavu vezetőedző, akit a szünetben kiállítottak. A bukaresti sportsajtó szerint a szakvezető szóváltásba került a FCSB védőjével, Valentin Crețuval, illetve a csapat edzőjével, Anton Petreával. „Verd meg a saját játékosaidat, mert csak ennyit tudsz” – állítólag ezt vágta Grozavu fejéhez Petrea. Grozavut azzal vádolják, hogy becsmérelte az ellenfél játékosait.

SEPSI OSK