13. forduló GAZ METAN MEDIAȘ 0 - 3 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szépségdíjas találatokkal gyűjtötte be a három pontot szászmedgyesi kiszállásán a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely szombaton idénybeli hatodik diadalát aratta az élvonal 13. fordulójában, ráadásul vendégként negyedik alkalommal örülhetett győzelemnek. A bajnokság hétközi fordulóval folytatódik, a piros-fehérek csütörtökön az Aradi UTA-t fogadják.

2020 DEC 12 GAZ METAN SEPSI OSK 0 3

Kevés említésre méltó esemény történt a mérkőzés első felében, a csapatok kóstolgatták egymást az esőáztatta pályán. A mezőnyfölényben játszó sepsiszentgyörgyiek a 27. percben törték meg a gólcsendet, amikor távoli szabadrúgásból, mintegy 35 méterről Gabriel Vașvari óriási gólt rúgott (0–1). A folytatásban is a háromszékiek voltak veszélyesebbek, és a szünet előtt újabb szabadrúgásból már kettővel vezettek, ezúttal Petrila tekert a hálóba (0–2).

A kapuba visszatérő Niczuly Rolandnak csak a második játékrészben akadt dolga, az 56. percben Butean beadása a felső lécre pattant, majd a piros-fehérek hagytak ki lehetőséget Ștefan és Aganovic révén. A végjátékban Aganovic zárta le a mérkőzést, a 33 éves horvát játékos bal lábbal, mintegy 20 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot, beállítva a 0–3-as végeredményt. A Sepsi OSK két nyeretlen találkozó után (a Turris Oltul elleni vereség a kupában és a Botoșani elleni hazai döntetlen az előző körben) győzött újra, ezzel megerősítette felsőházi helyét a bajnoki tabellán.

„Jó meccset játszottunk, főleg védelemben hoztuk azt, amit elvárok a csapattól, esélyt sem adtunk az ellenfélnek. Még egyszer bebizonyosodott, hogy kellő akarattal és elszántsággal, megfelelő csapatszellemmel remek teljesítményre vagyunk képesek” – értékelt Leo Grozavu vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 13. forduló: Medgyesi Gázmetán – Sepsi OSK 0–3 (0–2).

Medgyes, városi stadion. Vezette: Andrei Antonie (Bukarest). Gázmetán: Buzbuchi – Velisar (Horșia, 76.), Yuri, Larie, Butean – Santos (Chamed, 46.), Alceus – Zé Manuel, Deaconu (Pambou, 46.), Costea (Valente, 17.) – Dumitru. Vezetőedző: Jorge Costa. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov (Deligiannidisz, 46.), Bouhenna, B. Mitrea, Ștefan – Vașvari, Fofana, Golofca (Aganovic, 60.) – V. Mitrea (Achahbar, 12.), Petrila (Dumitrescu, 87.) – Bajrovic (Safranko, 46.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Gólszerzők: Vașvari (26.), Petrila (45.), Aganovic (82.). Sárga lap: Deaconu (15.), Yuri (22.), Chamed (57.), illetve B. Mitrea (39.), Bouhenna (54.), Ștefan (74.).

SEPSI OSK