9. Forduló ACADEMICA CLINCENI 2 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A román Liga 1 9. fordulójában az előző négy mérkőzését megnyerő Sepsi OSK 2–0-ra kikapott az Academica Clinceni otthonában.

ROMÁN LIGA 1
9. FORDULÓ
Academica Clinceni–Sepsi OSK 2–0 (2–0)
Clinceni, Stadionul Clinceni, zárt kapuk mögött. V: F. Andrei
Academica: Valceanu – Pasov, Jutric, Gardos (Patriche, 76.), Dobrescu – Cebotaru, Cascini – Cordea, Tanase (Boiciuc, 76.), Morar (Csuncsukov, 6.; L. Dumitriu, 63.) – Rusescu (P. Petrescu, 76.). Vezetőedző: Ilie Poenaru
Sepsi OSK: Niczuly – Delijannidisz, Buhenna, B. Mitrea, Stefanescu – Aganovic (Petrila, 72.), Vasvari, Fülöp I. (Achahbar, 63.) – Dragomir (Purece, 12.), Bajrovic (Golofca, a szünetben), Fülöp L. (Nouvier, a szünetben). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Csuncsukov (20.), Rusescu (43.)

Két hónap, három döntetlen és négy győzelem után szenvedett ismét vereséget a Sepsi OSK a román
élvonalban, a székelyföldi együttest a nyolc nappal korábban az éllovas Universitatea Craiovát is megverő Academica Clinceni győzte le. Leo Grozavu, a szentgyörgyiek edzője négy helyen is megváltoztatta a múlt héten a Dinamót felülmúló kezdőcsapatát, de a rotáció most hatástalan volt: a Sepsi csak Niczuly Roland kapusnak köszönhette, hogy megúszta két kapott góllal.

A Bukarest melletti község pályáján kemény odarúgásokkal indult a mérkőzés, egyik fél sem engedte a
másiknak, hogy sokáig dajkálja a labdát, és a hazaiak kapitánya, Eugeniu Cebotaru már az 50. másodpercben sárga lapot kapott. A Sepsi beköltözött ugyan a Clinceni térfelére, de a tizenhatos előtt felhúzott védelmi falat ritkán tudta kipasszolni. Amikor pedig mégis sikerült, Octavian Valceanu kapus védett: előbb Admir Bajrovic, majd Adnan Aganovic lövését – utóbbit a kapufa segítségével.

Az Academica támadójátéka a saját térfélről a szentgyörgyi védelem mögé belőtt labdákról szólt, de
Cvetelin Csuncsukov ezekből is kihozta a maximumot. Előbb a 15. percben ellépett a rossz ütemben keresztező Bogdan Mitrea mellett, és Niczuly lábai közt lőtte a hálóba a labdát, majd a félidő végén Gabriel Vasvarit kerülte meg, aki csak felborítani tudta a bolgár támadót. Raul Rusescu rosszul helyezett, erőtlen büntetőjét még védeni tudta Niczuly, ám három perccel később saját védelme hozta kiszolgáltatott helyzetbe: Panajotisz Delijannidisz hazaadás helyett Rusescuhoz fejelte a labdát, aki az ötös bal sarkáról a rövid sarokba lőtt.

A félidő végén már az Academica tizenhatosára sem tudott bejutni a Sepsi, Delijannidisz és Aganovic átlövései nem tudták meglepni Valceanut, Vasvari pedig a kaput sem találta el. Grozavu hiába cserélt be a szünetben, majd a második félidő során négy friss támadót, a Sepsi támadójátéka még kilátástalanabb és ötlettelenebb volt, és ezúttal a távoli lövések sem jöttek be.

A saját védőharmadába behúzódó Clinceni kontráinál az Andrei Cordea elé jól kifutó, majd Cristian Tanase lövését lábbal védő Niczuly akadályozta meg az újabb hazai gólt, míg Csuncsukov ollózásánál mellé ment a labda. A hazai kapura az egyetlen veszélyes lövést a csereként beállt Catalin Golofca küldte, de Valceanu ismét védeni tudott, Csuncsukov, Rusescu és Tanase lecserélése után pedig az Academica sem volt már veszélyes – mind a két csapat a lefújást várta.

Az állás: 1. Universitatea Craiova 21, 2. FCSB 18, 3. CFR 18, 4. Sepsi 15.

PERCRŐL PERCRE


90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Nouvier távolija a kapusé. Három perc a ráadás.

86. perc Nouvier passzát ellőné tízről Golofca, közbelép az osztrák Jutric.

85. perc Alexandru Boiciuc kap sárgát egy belépőért. Nem fog már egyenlíteni a Sepsi.

84. perc Achahbar lő el 15-ről ballal a bal alsó mellett.

80. perc Mezőnyjáték, helyzetek nélkül.

76. perc Hármas hazai csere: Tanase, Gardos és Rusescu le, Alexandru Boiciuc, Razvan Patriche és Petrisor Petrescu be be.

Gardos 32 éves, 14-szeres román válogatott, a Southampton 6.8 millió eurót fizetett érte 2014-ben a Steauának!

75. perc Záporoznak a beadások a hazai kapu előtt, de Florin Gardosék mindent kifejelnek.

74. perc Golofca lő jobbal 13-ról kapura, kissé jobbról, de eléri a labdát a bal alsó előtt a hazai kapus.

72. perc Aganovic le, Claudiu Petrila be.

72. perc MEKKORA MENTÉS, Tanase remek passzát ellövi ballal tízről, kicsit jobbról Cordea, de ment a visszafutó és bevetődő Stefanescu!

71. perc Anass Achahbar kap sárga lapot műesésért egy nagyon szép akció végén, egy nagyon nem szép homorításért. A Sepsi házi góllövőlistájának élén a kétgólos Buhenna áll, a legtöbb gólpassz Fülöp Istváné: 2.

65. perc Golofca beadása Cebotarué az ötös előtt.

Négy csatárral már a Sepsi. Rusescu azért maradt, 2013-ban a Sevilla még 2.2 millió eurót adott érte a Steauának.

63. perc Anass Achahbar be, Fülöp István le a vendégeknél. Csuncsukovot pedig Lucian Dumitriu váltja a hazaiaknál. Ez jó hír a Sepsinek. Ék helyett középpályás.

61.perc Pureche ballábas, tízméteres lövése kapuscsemege, Golofca és Nouvier szép akciója után.

58. perc Vasvari nem figyel, a levegőbe rúgja Cordea beadását, Csuncsukov tízről nem sokkal ollózza a labdát a bal felső sarok mellé!

56. perc Delijannidisz majdnem összehoz egy büntetőt, de megússza, felrúgta ugyan Csuncsukovot, de az lesről indult.

53. perc Delijannidisz nem figyel, de Csuncsukov passzát Rusescu jobbal 13-ról csúnyán a bal alsó mellé töri.

Tanase neve nem véletlenül ismerős, 33 éves, 41-szeres válogatott, sokat légióskodott Kínában és Törökországban.

53. perc MELLÉ! A Rusescu indította Tanase lő jobbal az ötös bal sarkától, Niczuly véd, a bal lábáról a jobb alsó mellé csorog a labda!

50. perc Golofca kiharcol a balon egy kornert. A beadás a rutinos Gardosé. Megindul Tanase, Mitrea gyorsan fellöki pt.

49. perc Niczuly kijön szépen a bolgár ék elé Rusescu passzára.

Cascini 23 éves, az Independiente neveltje.

48. perc Cascini 24 méteres lövése Mitreáé.

A teljes háromtagú csatársort lecserélte Grozavu.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kettős csere, Bryan Nouvier és Catalin Golofca be, Fülöp L. és Bajrovic le.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Vasvári lő el jobbal 18-ról a jobb alsó mellett.

Egy perc lesz a ráadás.

43. PERC RAUL RUSESCU JAVÍT! Delijannidisz középre fejel egy kósza Cebotaru-ívelést, a támadó köszöni szépen, és hat méterről, az ötös bal sarka elől ballal a rövid sarokba lő. 2–0!

41. PERC RAUL RUSESCU jobbal a jobb alsóba lőne, de NICZULY ROLAND egy gyors vetődéssel eléri a labdát!

Clinceni délkeleti román település, 7000-es, és közel a bolgár határ.

39. perc Ó, VASVARI... Pureche indítása nem a legjobb, de Vasvári elvéti, elengedi Csuncsukovot, majd teljesen fölöslegesen ellöki az éket. 11-es.

37. perc Aganovic jobb oldali beadását elhalásszák a védők Bajrovic elől.

35. perc A jobbhátvéd, most egy csellel középre törő Delijannidisz lő a kapushoz ballal, középről, 22-ről. Cordea jobb oldali beadása meg Niczulyé. Pureche megindul, de löki Cordeát.

32. perc Rasid Buhenna megröpteti a balon Csuncsukovot, minimum sárga lap. Jogos. Tanase szabadrúgása pocsék, kontra, de jő a hazai kapus.

28. perc Hopp, Tanase kap jó passzt Cebotarutól, jó a csele is, de az ötös bal sarka elől hiába ad be szépen, középen három bevetődő játékos is lemarad a labdáról!

26. perc Cordea kap a lábára egyet Fülöp Istvántól, sárga lap. Cordea az U19-es válogatott éke, a Novara neveltje.

25. perc Mint a gól előtt, csak most odaér a kapus Csuncsukov elé Pasov ívelésére.

20. perc Szép akció végén Aganovic az ötös jobb sarka elől leadott félmagas lövését kikapja a bal sarok elől a másik oldalra már elmozduló Valceanu kapus, majd Delijannidisz jobb oldali beadását hiába éri el a kapus előtt Bajrovic, nem tudja egy lépésről a bal alsóba sodorni a labdát.

15. PERC VEZETNEK A HAZAIAK! A szabadrúgás után jobbról felíveli a labdát Pasov, Mitrea elvéti a labdát, CVETELIN CSUNCSUKOV köszöni szépen, és a jobb alsóba lő kissé balról, 13 méterről. Buhenna nem ért oda rá, Niczuly lába között elment a labda. 1–0!

14. perc Cascini azt hiszi, cselezgethet, de Aganovic észhez téríti. Szabadrúgás.

13. perc Mitrea ad szépen hazai a bolgár ék elől Tanase ívelése után.

12. perc De meglepő... Dragomir le, Florin Pureche be, ennyit a fiatalszabályról.

Csuncsukovért öt éve 175 ezer eurót fizetett a Ludogorec, aztán megjárta a Szlaviját is. A Levszki neveltje 25 éves, volt U21-es válogatott.

10. perc Hazai korner, kis tömegjelenet után, és nem is rossz, Niczuly nem jön ki, Csuncsukov meg az ötösről nem sokkal csúsztatja a jobb felső mellé a labdát.

6. perc A kék fejfedős támadó, a 16 éves David Morar le, a bolgár Cevelin Csuncsukov be a hazaiaknál.

4. perc Helyzet, de az ötös jobb sarka elől leadott Bajrovic-lövést védi jobbra vetődve a kapus (Dragomir készített elő szépen), majd Delijannidisz ad be ismét szépen jobbról, ez a védőké.

2. perc A 36 éves,viharvert, 65-szörös moldovai válogatott Cebotaru most reklamál, joggal, Fülöp I. nagyot rúg a bal szélen Pasovba, csak úgy repült a védő.

1. perc Eugeniu Cebotaru kap sárga lapot Fülöp István felrúgásáért, majd a biztonság kedvéért kezezett is aztán a szűrő.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Nemzeti Sport: BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

SEPSI OSK