5. Forduló FC VOLUNTARI 1 - 2 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Először győzött az idényben a sepsiszentgyörgyi csapat

2020 szept 25 VOLUNTARI  SEPSI OSK 1  2

A Sepsi OSK hamar hátrányba került, azonban a második félidőben a cserejátékosoknak köszönhetően fordítani tudott, így először ünnepelhetett győzelmet a 2020–2021. évi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A sepsiszentgyörgyi együttes az FC Voluntari vendégeként gyűjtötte be a három pontot az Anghel Iordănescu Stadionban.

Rosszul kezdődött az 5. forduló nyitómérkőzése a háromszéki csapat számára, ugyanis a 4. percben már hátrányba került. Răzvan Grădinaru erős távoli lövését Niczuly Roland hárítani tudta, a kipattanó Sebastian Mailat elé került, aki kapásból a hálóba továbbított (1–0). A Sepsi OSK nem sokkal később egyenlíthetett volna, viszont Victor Râmniceanu előbb Bogdan Mitrea szabadrúgását, majd Pavol Šafranko megpattanó próbálkozását is védte. Az első félidőben inkább a házigazdák voltak aktívabbak támadásban, több helyzetet alakítottak ki, bár a mezőnyfölényük nem eredményezett újabb gólt, miután Ion Gheorghe kevéssel mellé rúgta a labdát, Mailat lövését védte Niczuly, Florin Ștefan pedig kétszer is az utolsó pillanatban mentett Jefte Betancur elől. Eközben a vendégek többnyire a bal szélen próbálkoztak vagy előreívelésekkel igyekeztek helyzetbe hozni szlovák csatárukat.

Leo Grozavu vezetőedző a szünetben Florin Purece és Bryan Nouvier pályára küldésével próbálta felrázni a székelyföldi csapat támadójátékát. A szakember elképzelése eredményes volt, hiszen az 55. percben a két cserejátékos hozta össze az egyenlítő találatot. Nouvier előkészítését Purece a tizenhatos vonaltól védhetetlenül a jobb felsőbe lőtte (1–1). Ezt követően a sepsiszentgyörgyi együttes fölényben játszott, többet kezdeményezett, beszorította saját térfelére ellenfelét, amely sikertelenül próbálkozott ellentámadásokkal. A folytatásban egy ideig egyik csapat sem tudott újabb helyzetet kidolgozni, majd a 83. percben a Sepsi OSK megszerezte a vezetést. Nouvier bal oldali beívelését a szintén csereként pályára lépő Fülöp Loránd a védője mellett felugorva a bal alsó sarokba fejelte (1–2). A hajrában Šafranko növelhette volna a vendégek előnyét, azonban lövése az oldalhálót találta el.

SEPSI OSK