Play-Out 2. forduló DINAMO 1948 BUCUREŞTI 0 - 0 SEPSI OSK

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának második fordulójában a Sepsi OSK gól nélküli döntetlent játszott a bukaresti Dinamo otthonában.

Dumitrescu ezúttal is kezdő volt (Fotó: Sepsi OSK)

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
Dinamo Bucuresti–Sepsi OSK 0–0
Bukarest, Dinamo-stadion, 500 néző. V: Iulian Dima
Dinamo: Esanu – Jovanovic (Patriche, 49., Morar, 75.), Aloe, Giafer (Ivanov, 69.) – De Moura, Matei, Rauta (Bani, 69.,), Rodriguez, Filip – Gradinaru, Irobiso. Vezetőedző: ifj. Dusan Uhrin
Sepsi: Niczuly – Aganovic (Ispas, 71.), Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Eder González, Paun – Barbut (Luckassen 67.), Golofca, Stefanescu (Askovszki, 80.) – Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi

ÖSSZEFOGLALÓ

Harmadszor már nem tudta legyőzni ebben az idényben a Dinamót a Sepsi OSK a Liga 1-ben, pedig az alsóházi rájátszás bukaresti mérkőzése végig a székelyföldi csapat fölényében zajlott, amit a szögletek számának 12–0-s különbsége tükröz a legjobban.

Az első félidő legfontosabb eseményei az első öt percben jöttek, előbb az egyedül kapura törő Catalin Golofca hagyta ki a Sepsi legnagyobb helyzetét, majd a túloldalon Steliano Filip dobta fel magát amikor már csak Niczuly Rolanddal állt szemben. A gyorsan kapott sárga lapja ellenére Filip a Dinamo legtöbbet szabálytalankodó játékosa volt, de Iulian Dima játékvezető kétszer is megkegyelmezett neki.

Közben a pályán a Sepsi volt az aktívabb, de Golofca és Eder Gonzalez is hajszállal lőtt mellé, míg Niczulynak csak Christian Irobiso közeli, de nehéz szögből meglőtt labdáját kellett védenie.

Szünet után már kevésbé volt folyamatos a játék, a Sepsi helyzetei pedig szinte mind pontrúgások után jöttek. Nicolae Paun azonban négy méterről sem találta el a kaput, majd Mihai Esanu kapus hiába után szintén mellé pattant róla a labda, a mindenhonnan próbálkozó Golofca pedig rendre fölé lőtt.

A Dinamo csak egyszer jutott el a szentgyörgyi kapuig, akkor azonban Cosmin Matei öt méterről lövés helyett passzolni akart, Andres Dumitrescu pedig az utolsó pillanatban elcsípte az üres kapu előtt álló Vlad Morarnak szánt labdát. A Sepsi meccslabdáját az öt méterről mellé fejelő Alexandru Tudorie hagyta ki, bár a legvégén Eder sorfalba lőtt, 17 méteres szabadrúgása is esélyt kínált a győzelemre.

A Sepsi ezzel az eredménnyel ponthátrányba került a Liga 1 alsóházának első két, európai kupaszereplést biztosító helyével szemben. 0–0

Az alsóház állása: 7. FC Botosani 29 pont, 8. Rapid 26, 9. Sepsi 24, ...14. Dinamo 10

PERCRŐL PERCRE

94. perc: Vége. Hamarosan jövünk az összefoglalóval.

92. perc: Dumitrescu támasztotta meg ellenfelét a középkörben, szabadrúgás. Elmegy ezzel is egy perc.

90. perc: Négy perc lesz a hosszabbítás...

89. perc: Szabadrúgás a Sepsinek, kissé balról, 17 méterről.  Eder González a sorfalba bombázta a labdát, a kipattanót pedig Askovszki lőtte fölé.

85. perc:  Filip vezethetett volna egy gyors kontrát, de nem jutott át a felezővonalon sem a labdával, Paun szerelte bedobásra.

82. perc: Matei tört be a tizenhatoson belülre jobbról, az ötös sarkától középre piszkálta a labdát, de Morarhoz már nem jutott el.

80. perc: Askovszki váltotta Stefanescut.

75. perc: Morar érkezett, a csereként 25 perce beállt Patrichét váltotta.

71. perc: Aganovic egy ütközés után ült le a földre és cserét kért, Ispas váltotta.

69. perc: Bani és Ivanov be, Rauta és Giafer le.

67. perc: Luckassen váltja Barbutot.

66. perc: Balról érkezett egy beadás középre, Golofca közelről, futtából fölé fejelt.

65. perc: Az eddig sem túl magas színvonal az elmúlt percekben csak tovább csökkent...

61. perc: Barbut harcolt ki a jobb oldalon szögletet, de Esanu kiütötte messze a labdát.

58. perc: Golofca hozta fel a labdát a balösszekötő helyén, majd befelé cselezett és jobb ötlet híján 22 méterről lőtt, de a kapura legkevésbé sem volt veszélyes.

56. perc: Stefanescu jobbról belőtt szögletének Esanu aláfut, Paun meg nem tudja közelről a kapuba passzolni a labdát.

54. perc: Egy jobbról beívelt szabadrúgás uitán az előrehúzódó Mitrea fejesét fogta Esanu.

52. perc: Barbut nyeste középre jobbról a labdát külsővel, Aloe szögletre mentett, amiből csak egy rossz beadást hozott össze a Sepsi.

51. perc:  Középről felívelt szabadrúgás a hazaiaktól, a kifejelt labdát végül Matei bikázta csúnyán fölé 20 méterről.

49. perc:  Jovanovic valószínűleg megsérült, Patriche váltja.

47. perc: Ninaj erőtlen fejese után elakadt a labda két hazai védőben, a berobbanó Paun 4 méterről mellé lövi.

46. perc: Csere nélkül megyünk tovább.

45+1. perc: Le is telt, vége az első félidőnek. Negyedóra pihenő után jövünk vissza.

45. perc: Gradinaru kap sárga lapot, Stefanescu lábfejét tiporta meg. Egy perc lesz a ráadás.

44. perc: A kezdőkörből előreívelt hazai szabadrúgás után a védők mögé befutó Aloe az ötös jobb sarkáról előrevetődve mellé fejel.

43. perc: Eder szögletét kifejelik a Dinamo védői, Golofca 18 méterről kapásból visszalövi a labdát, de nem találja el a kaput.

40.perc: Gradinaru beadására Filip érkezik középen, de a labda helyett Aganovic fejét találja el. A második sárgát megint megússza.

36. perc: Gradinaru jobbról érkező beadását röviden fejeli el Aganovic, de Rauta 23 méterről meglőtt labdája elkerüli a jobb felső sarkot.

34. perc: Filip 20 méteres, lapos, de középre tartó lövését könnyedén védi Niczuly.

32. perc: Barbut tizenhatoson kívüli lapos lövése után Tudoriéban akad el a labda, melyet aztán Aganovic vág magasan a kapu fölé.

29. perc: Barbut centerezése utána Tudorie elől a menteni próbáló Aloe centikkel fejel saját kapuja fölé.

28. perc: Itt a válasz: Eder González próbálkozik kétszer is a tizenhatoson kívülről, az első lövést blokkolják a hazai védők, a második elmegy a jobb alsó sarok mellett.

27. perc: Irobiso kerüli meg a jobb szélen Ninajt, betör a Sepsi tizenhatosán belülre, de nincs kinek beadja, így éles szögből rálövi. Niczuly kiüti a rövid sarokra tartó labdát, amely Rodriguez elé kerül, aki 13 méterről fölé vágja. 

21. perc: Golofca cselezget a tizenhatos előterében, majd 17 méterről kevéssel a bal alsó sarok mellé lő.

19. perc: Filip a kezdőkörben keményen lerúgja Eder Gonzalezt, de megússza a második sárga lapot.

15. perc:  Stefanescu tör be balról, de a középen üresen álló Tudorie mögé passzol.

13. perc: Golofca fut el a bal szélen, a tizenhatos oldalvonala előtt Jovanovic becsúszva elkaszálja, ez is sárga lap. A szabadrúgást Eder íveli be, de kifejelik a bukaresti védők.

5. perc: Filip ugrott ki egy lapos indítással középen, majd a kapujából kirobbanó Niczuly kapus érkezésekor elterült a földön, a játékvezető sárga lapot adott neki műesésért.

3. perc: Golofca két védőt lefutva egyedül marad Esanuval, de lábon lőtte a hazai kapust.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a zöldben játszó Sepsi kezdett.

Nagyjából 300 néző van a stadionban, a Sepsi tábora a hangosabb.

ELŐZMÉNYEK

Kedvence ellenfele otthonában lép pályára vasárnap a Sepsi a Liga 1 alsóházi rájátszásában: a kiesés ellen küzdő Dinamo ellen a legutóbbi hat találkozóján 16 pontot szerzett, és már öt éve nem kapott ki a 18-szoros bajnok bukarestiek otthonában.

Az alapszakaszban két sima szentgyörgyi siker született (4–1, 3-1), és pontszerzése esetén biztosan feljebb lép a tabellán, mivel a szintén 23 pontos UTA 1-0-ra kikapott Botosani-ban.

A Sepsit irányító Cristiano Bergodi szerint nem számít, hogy már kétszer legyőzték a Dinamót, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: megfelelő hozzáállás nélkül nem születhet győzelem, úgyhogy ennek szellemében készülnek az összecsapásra, mert nagyon kellenek a pontok csapatának.

BOROS MIKLÓS, HARMATH ÁKOS - Nemzeti Sport

SEPSI OSK