Play-Out 5. forduló SEPSI OSK 1 - 0 FC UTA ARAD

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szoros mérkőzésen aratott 1–0-s győzelmet a Sepsi OSK az UTA Arad ellen a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) osztályozó csoportjának 5. fordulójában.

Az utolsó pillanatban jött a győztesgól (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)

ROMÁN LIGA 1
OSZTÁLYOZÓ CSOPORT
5. FORDULÓ
Sepsi OSK–UTA Arad 1–0 (0–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 5000 néző, V.: Horatiu Fesnic
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Balasa, Mitrea, Dumitrescu – Eder González, Paun – Askovszki (Dragomir, 87.), Stefanescu, Barbut – Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
UTA: Iacob – Vukcsevics, Benga, Medimorec, Sljakov (Baravykas, 62.) – Ubbink (Matei, 71.), Vorobjovas, Batha – Dumitru (Dangubic, 35.), Otele, Miculescu. Vezetőedző: Ionut Badea.
Gólszerző: Balasa (90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem várt ellenféllel szemben dőlt meg az ősszel megnyílt Sepsi OSK Aréna nézőcsúcsa, hiszen az UTA elleni alsóházi rangadón több mint ötezer székely szurkolta ki az utolsó utáni pillanatban kicsikart győzelmet. A hazai tábort maga Diószegi László klubelnök vezényelte, focimezre cserélve az öltönyét. 

Az előző két, közvetlen rivális elleni mérkőzését elvesztő UTA az első negyedórában nem engedte ki saját térfeléről a Sepsit, a helyzeteikkel azonban nem sáfárkodtak jól az aradiak: csak Nicolao Dumitru Cardoso jutott el lövésig, de ő sem találta el a kaput. Amikor viszont a Sepsi megtalálta a módját a vendégek középpályájának átjátszására, pillanatok alatt az aradi térfélre költözött a játék, és jöttek a nagyobbnál nagyobb hazai helyzetek. Sztefan Askovszkit csak Florin Iacob kapus tudta megállítani az ötös sarkánál, Bogdan Mitrea fejesénél Philip Otele mentett a gólvonal közelében, Mihai Balasa és Eder González átlövései pedig fölé szálltak. Az első félidő főszereplői pedig a kapufák lettek, melyek két perc alatt kétszer is kisegítették Iacobot: Marius Stefanescu lövése a bal oldalin csattant, Alexandru Tudorie fejese pedig a felső lécről jött vissza. Az UTA csak a félidő ráadásában jött ki a szorításból, helyzetet is kialakított Marko Vukcsevics révén, amelynél Niczuly Roland bravúrja kellett, hogy ne legyen gól.

Szünet után az UTA végképp feladta támadási szándékait, ráadásul a sok aradi szabálytalanság miatt a Sepsi sorra rúghatta a szabadrúgásokat és szögleteket. Ezekből főleg Balasát keresték a beadások, a télen igazolt védőnek azonban sokáig nem volt szerencséje, vagy nem találta el a kaput, vagy Otele állt megint jó helyen a kapu torkában. Nicolae Paun előretörése után pedig büntetőt is hiába reklamáltak a hazaiak, a szentgyörgyi középpályás kapott műesésért sárga lapot. Az aradi védelem végül a mérkőzés utolsó pillanatában tört meg, Eder szögletére megint tökéletesen robbant be Balasa és az ötösről a léc alá bombázott – ezzel pedig a Sepsi játékosai és tábora nemcsak győzelmet, hanem az alsóház első helyének ideiglenes átvételét is ünnepelhette.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Véget ér a mérkőzés, továbbra is veretlen a rájátszásban a Sepsi OSK.

90+4. perc: Balasa örömében levetette a mezét, ezért sárga lapot kapott.

90+3. perc: GÓÓÓÓL! Az utolsó utáni pillanatban megszerzi a vezetést a Sepsi. Eder jobb oldali szöglete után az ötösön belül pattant le a labda, Balasa pedig jókor érkezett és a léc alá vágta. 1–0

90+1. perc: Mitrea 35 méterről próbálkozik, de Iacob megfogja a középre tartó labdát.

HÁROM PERC A RÁADÁS

87. perc:  Askovszki számára ennyi volta mérkőzés, Dragomir érkezik a helyére.

87. perc: Barbut emeli be jobbról a labdát, amelyet Tudorie nyolc méterről akrobatikus mozdulattal, de erőtlenül, így Iacob védeni tud.

82. perc: Eder jobb oldalról beívelt szöglete után a középre berobbanó Balasa testéről pattan fölé a labda.

81. perc: Dumitrescu beadása után Tudorie 12 méterről, oldalra dőlve fejeli meg a labdát, de az méterekkel mellé megy.

79. perc: Vukcsevics is „besárgul", hiszen lekönyökölte Askovszkit.

77. perc: Batha hátulról rátapos a tizenhatoson belülre betörő Paun lábára, de a játékvezető nem ítél büntetőt, csak sárga lapot ad a Sepsi középpályásának. 

76. perc: Eder pontatlan passza után Miculescuhoz kerül a labda, aki 30 méterről jócskán mellé lő.

72. perc: Stefanescu ívelt középre az alapvonalról, Barbut hét méterről lőtt kapura, de próbálkozása erőtlenre sikeredett, így Benga kivágta a labdát.

71. perc: Ubbink számára véget ért a mérkőzés, Matei érkezik a helyére.

67. perc: Stefanescu passzolt a második hullámban érkező Edernek, aki 23 méterről kapura lőtt, de egy bevetődő aradi játékoson irányt változtatott a labda, amely így jócskán mellé ment.

62. perc: Sljakov hagyja el a pályát, Baravykas érkezik a helyére.

61. perc: A szöglet után Balasa fejelt hét méterről, de Otele megint jó helyen állt, így a gólvonalról kifejelte a labdát.

60. perc: Tudorie 20 méterről lőhetett el egy szabadrúgást, de a labda lepattant a sorfalról, ami után Mitrea ismételhetett, de az ő próbálkozása egy védőről szögletre pattant.

56. perc: Eder ívelt be egy szabadrúgást jobbról, Balasa érkezett, és Medimorecet megelőzve fejelni is tudott, de a labda mellé ment.

54. perc: Dangubic passzolt laposan középre a pálya jobb oldaláról, de Niczuly kivetődik és összeszedi a labdát az érkező Otele elől.

53. perc: A szögletet Eder teszi középre, a tizenegyespont táján pattan le a labda, Dumitrescu rá is lövi, de Vukcsevics az ötösről kivágja.

53. perc: Barbut teszi középre a labdát, Paun 16 méterről kapásból ellövi a labdát a bal alsó sarok felé, de Iacob vetődve kiüti.

46. perc: Barbut kap sárga lapot, hiszen rátaposott Sljakov lábára.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+2. perc: Véget ér az első félidő.

45+1. perc: Aradi ellentámadás fut el a jobb szélen, Miculescu ível középre, Vukcsevics érkezik közében, aki 17 méterről lő. A labda Mitreán irányt változtat, de Niczuly ki tudja ütni a próbálkozást szögletre. A sarokrúgás után Miculescu fejelt hat méterről, de nagyon fölé szállt a labda.

EGY PERC A RÁADÁS

40. perc: Eder ívelte előre a szabadrúgást, Tudorie pedig hat méterről, kissé jobbról, a kapus felett a felső lécre fejelte a labdát.

39. perc: A csereként beálló Dangubic négy perc után rögtön sárga lapot kap: Mitreát buktatta hátulról.

38. perc: ÓRIÁSI HELYZET! Stefanescu próbálkozott egy lövéssel 18 méterről, azonban csak a bal kapufát találta telibe.

37. perc: Mitrea cselezi be magát a tizenhatoson belülre, fennakad Vorobjovason, de a játékvezető sípja néma marad.

35. perc: Még a félidő vége előtt cserélnek a vendégek: Dumitru hagyja el a pályát sérülés miatt, Dangubic érkezik a helyére.

27. perc: Helyzet a másik oldalon is: Dimitrov ívelt középre, de ezt a védők kifejelték. A labda pontosan Eder elé pattant, aki 23 méterről eresztett el egy lövést, de ez elszállt a kapu fölött.

26. perc: Sljakov csíp el egy labdát a hazai térfélen, megindul vele, de a 20 méterről leadott lapos lövése könnyű zsákmány Niczulynak.

21. perc: Mitrea gurította le a szabadrúgást, Balasa próbálkozott 26 méterről, de a labda a kapu fölött szállt el.

20. perc: Batha kap sárga lapot, miután hátulról lerántotta Stefanescut.

19. perc: Eder bal oldalról íveli középre a szögletet, Mitrea próbál fejelni, de a kapufát támasztó Otele menteni tud. Az ezt követő kavarodásban Barbut és Balasa is próbálkozott, de mindkettejük lövése elakadt a tömegben.

16. perc: Askovszki tör be balról az aradi kapu elé, de az ötös sarkáról leadott lövése Iacob lábáról szögletre pattant.

14. perc: Miculescu futja le Dumitrescut a jobb szélen, tökéletesen ad középre, de a szabadon érkező Otelétől méterekre pattan a labda.

12. perc: Paun veszített labdát a Sepsi kapuja előtt, Dumitru azonnal lőtt, de próbálkozása a jobb alsó sarok mellett zúgott el.

A klubelnök, Diószegi László is a kemény magban buzdítja a szentgyörgyieket.

4. perc: A vendégek vittek végig egy támadást a pálya bal oldalon, középre íveltek, de Niczuly jó ütemben mozdult ki, és megszerezte a labdát Dumitru elől.

3. perc: Batha labdacserét kér a játékvezetőtől.

5000 néző szurkol a helyszínen a csapatoknak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az UTA Arad végezte el a kezdőrúgást. 

Piros-fehérben lép pályára a Sepsi, sötétkékben az UTA Arad.

BOROS MIKLÓS, SZABÓ RÓBERT - Nemzeti Sport

SEPSI OSK