Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 1. fordulójában a Sepsi OSK hazai pályán egy egyértelműen lesről szerzett gól miatt 1–0-ra kikapott az Universitatea Craiovától.

ROMÁN LIGA 1

1. FORDULÓ
Sepsi OSK–CS Universitatea Craiova 0–1 (Koljic 88.)

A sérülések és későn befutó igazolások miatt klasszikus csatár nélkül felálló Sepsi az első perctől kezdve lerohanta a Craiovát, főként Florin Purece beadásaiból alakítva ki helyzeteket. Mirko Pigliacelli, a vendégek kapusa azonban Panajotisz Delijannidisz kapáslövését, majd Bogdan Mitrea fejesét is hárította, aztán az első félóra végén Radoszlav Dimitrov kemény átlövésénél is nagyot védett. A Sepsi pillanatokra se nagyon engedte ki saját térfelükről vendégeit, Purece be is talált egy akrobatikus lövéssel, de lesen állt, Nicolae Carnatot pedig Marius Constantin szerelte a lövés pillanatában. A látogatók első helyzete csak 42 perc után jött el, amikor Valentin Mihaila három méterről kapura tett labdáját hárította Niczuly Roland.


Szünetben sem változott meg a játék képe, csak onnan kezdve elsősorban szögletek után jöttek a Sepsi helyzetei. Előbb Delijannidisz fejelt fölé, majd Adnan Aganovic két csúsztatása közül az elsőnél megint Pigliacelli mentett a gólvonalon, a másiknál a labda kevéssel a bal alsó sarok mellé ment, aztán a csereként beállt Fülöp Lóránd próbálkozásánál is fölé pattant. A craiovai támadások csupán a 17 éves Stefan Baiaram becserélésével élénkültek meg valamennyire, ám így is a semmiből jött a végén a góljuk: Cristian Barbut jobbról a kapu elé lőtt labdáját a lesről induló Elvir Koljic tolta a jobb kapufa mellől a hálóba. A hazaiak dühét ez csak tovább növelte, hiszen két perccel korábban Anass Achahbar lerántásánál sem ítélt 11-est Radu Petrescu játékvezető – a Sepsi jó játékkal, de vereséggel kezdte a szezont. 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

94. perc: Ez a vége, a Sepsi egy egyértelműen szabálytalan góllal 1–0-ra kikapott az első fordulóban.

90. perc: Négy perc a ráadás.

88. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A CRAIOVA, DE EZ EGY ÓRIÁSI JÁTÉKVEZETŐI HIBA! Barbut cselezgetett a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belül előtte keresztbe a labdát, amelyre az egyértelműen lesről induló Elvir Koljic lecsapott, és szinte a gólvonalról a kapuba továbbított. 0–1

86. perc: Ivan helyére Barbut állt be a vendégeknél.

86. perc: Egy védő szorításában Achahbar esett el  tizenhatoson belül, de ezért nem járt tizenegyes.

84. perc: Újabb kettős csere a Sepsinél, Achahbar és Vlad Mitrea állt be, a pályát pedig Carnat és Purece hagyta el.

76. perc: Kettős csere a Sepsinél, Delijannidisz és Aganovic elhagyta a pályát, Nouvier és Kovács beállt.

69. perc: Ivószünet.

68. perc: Purece próbálkozott távolról, de a ballábas lapos lövése után a labda elsuhant a bal oldali kapufa mellett.

66. perc: Újabb csere a Craiovánál, Vladoiut Vatajelu váltotta.

63. perc: Kettős csere a vendégeknél, Mateiu és Mihaila hagyta el a pályát, helyükre Screciu és Baiaram állt be.

61. perc: Egy jobb oldali szöglet után ezúttal Fülöp próbálkozott, de a földre lefejelt labda a kapu fölé pattant.

60. perc: Majdnem! Szinte megismétlődött az előző jelenet: egy bal oldali szöglet után Aganovic csúsztatott, ám ezúttal a labda elsuhant a bal alsó sarok előtt.

57. perc: Bravúr! Egy bal oldali szöglet után Aganovic az öt és feles bal felső sarkától csúsztatta meg a labdát, amelyet Pigliacelli bravúrral védett.

48. perc: Dimitrov jobb oldali beadása után Delijannidisz fejelte a kapu fölé a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben cserélt a Sepsi, Stefanescu helyére Fülöp Lóránd állt be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben gól nélküli döntetlen az állás.

45. perc: Egy perc a ráadás.

44. perc: Vasvari sárgult be, miután felrúgta Koljicot.

42. perc: Mi maradt ki?! Ivan jobb oldali lapos beadása után a védőjét megelőző Mihaila lőtt jobbal, két méterről, de a labda elakadt a remekül helyezkedő Niczuly kezében.

35. perc: Egy labdaszerzés után Carnatot ugratták ki, a lövés pillanatában azonban Constantin becsúszva blokkolt, és szögletre mentett.

30. perc: Ismét egy védés! Dimitrov távoli lövése után Pigliacelli egy látványos vetődéssel védett, majd Stefanescut állították meg lesen.

26. perc: Lesgól! Egy jobb oldali szabadrúgás után nem tudtak felszabadítani a vendégek, végül Purece egy akrobatikus mozdulattal, közelről a kapuba küldte a labdát, de les miatt – jogosan – érvénytelenítették a találatot.

24. perc: Ivószünetet rendelt el a játékvezető.

22. perc: Lövés! Purece indult meg a jobb szélen, majd kiszorított helyzetből lőtt, de Pigliacelli ismét védett.

17. perc: Cicaldau lőtt 17 méterről, de a kísérlete után blokkoltak a hazaiak.

8. perc: Újabb védés! Purece bal oldali szabadrúgása után a hosszú oldalon érkező Mitrea lendületből érkezve, talpról fejelt, Pigliacelli azonban szögletre nyomta a labdát.

7. perc: Balasa sárgult be, Carnatot rúgta fel a bal szélen.

5. perc: Védés! Purece bal oldali beadása után a hosszú oldalon érkező Delijannidisz kanalazta kapura a labdát kissé kiszorított helyzetből, Pigliacelli a gólvonalon állva védett.

A Craiova az egyetlen román csapat, amely külföldön edzőtáborozott ebben a rövid szünetben, egyenesen Ausztriából jött Sepsiszentgyörgyre.

4. perc: Koljic végzett el egy szabadrúgást, a labda azonban elakadt a sorfalban.

A Sepsi fehér, a Craiova kék szerelésben lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A Sepsi vezetőedzője, Leo Grozavu csak a lelátón ül, mert az előző idény utolsó meccsén kiállították. Emiatt a szentgyörgyieket Ilyés Róbert másodedző irányítja a kispadról.

A szombati játéknap első mérkőzésén az újonc UTA Arad 1–1-es döntetlent játszott a Viitorullal. Részletek itt!

Négy új igazolás kezd a Sepsinél: Bogdan Mitrea, Panajotisz Delijannidisz, Adnan Aganovic és Florin Purece.

A mérkőzés játékvezetője Radu Petrescu lesz.

A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Delijannidisz, Aganovic, Vasvari, Purece – Carnat, Stefanescu. Vezetőedző: Leo Grozavu 
A kispadon: Jesús, Dumitrescu, Tincu, Kovács L., Deaconu, Nouvier, Fülöp L., Achahbar, V. Mitrea
Craiova: Pigliacelli – Vladoiu, Constantin, Balasa, Bancu – Cicaldau, Mateiu, Nistor – Ivan, Koljic, Mihaila. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
A kispadon: L. Popescu, Mitran, Acka, Vatajelu, Bic, Barbut, Baiaram, Papp, Screciu

Boros Miklós (Nemzeti Sport)

SEPSI OSK