Szurkolóink javasolják

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A képen a következők lehetnek: 9 ember, túra/szabadtéri
 
Szurkolói kódex
 
Jelen szurkolói kódex elvek rendszere, útmutató arra, miként viselkedj a stadionban, illetve kiszálláson közöttünk a Székely Légióban. Ez a kódex egy belső igény megfogalmazása, nem kényszerítő eszköz, egy kérés ez a klub és a szurkolók részéről, és a jelenleg érvényes törvények egyik tükre.
Ha közénk jössz, kérd a jegyed, bérleted a szurkolói szektorba (Sepsiszentgyörgyi Stadionban a H, ill. I szektorok), viszont ha jössz, ne keresd a jegyen levő helyedet, tetszőlegesen, érkezési sorrendben foglalj egy helyet, de ne ülj le, fölösleges, a Székely Légió állva szurkolja végig a mérkőzést.
Az egységes lelátói látvány és egység érdekében jó néven vesszük, ha pirosba öltözöl, ugyanezen egység érdekében az előénekest követed 90 percen át, nem kezdesz be semmilyen más rigmusba, dalba.
A két kezeden és torkodon kívül nincs szükséged semmiféle kürtre, dudára, kereplőre, sőt arra sincs szükség, hogy bohócot csinálj magadból és kifesd magad vagy idióta kalapokat, ruházati kiegészítőket viselj.
A zászló azért van, hogy lobogjon, ne panaszkodj tehát, hogy nem látsz, a lobogó zászlótól inkább igyekezz, hogy szert tegyél egyre, illetve ha látod, hogy szurkolótársad fárad, ajánld fel segítséged.
Telefon a zsebben, ne fotózkodj, ne szelfizz, úgyis készül megfelelő kép és videóanyag a táborról.
Az ellenfél nem ellenség, és ez a tétel mindenre vonatkozik. Ebből fakad, hogy nem szidjuk, fütyüljük az ellenfél csapatát, szurkolótáborát, sőt a bírói döntéseket sem bíráljuk felül semmiképpen. Ez egyszerűen nem a mi dolgunk, mi a pozitív szurkolás értékeit tartjuk célravezetőnek.
Soha ne szidd csapatod játékosait és edzőjét. Te szurkoló vagy, nem kritikus és nem edző. Nem a szurkoló tiszte, hogy edzői fejjel gondolkodjon, azaz, hogy ki kerüljön a keretbe, ki lépjen pályára. Ez tényleg nem a mi dolgunk.
Légy aktív, álljon a csapat nyerésre vagy vesztésre, buzdítsd mindvégig a csapatot.
Kerüld szurkolótársaiddal való bármilyen összetűzést, illetve konfliktus esetén a tevékenykedj felek kibékítésén, hisz a cél közös.
Ha alkoholos italok, vagy más szerek hatása alatt vagy inkább ne gyere közénk, nem leszel szívesen látva.
A Székely Légió mindig elkíséri a csapatot az idegenbeli kiszállásokra. Ha csak két ember megy, akkor is a Székely Légiót képviseli, ha több száz, akkor is.
Ha külön jössz, csatlakozz a csoporthoz, lehetőség szerint vedd fel a kapcsolatot az utazásfelelőssel, ill. a Székely Légiót elkísérő szolgálatos csendőrrel.
Az utazás, utazási lista alapján történik– amelyre előre meghirdetett időpontig lehet feliratkozni.
Indulás előtt lista szerint történik az autóbusz (ok)ra való felszállás.
Az utazásfelelős felel a kiszállásért, valamint az összes résztvevőért, az ő utasításait kell mindenkinek követnie.
Az utazás során a civilizált viselkedés megkövetelt, nem rongálunk, nem hangoskodunk, nem szemetelünk.
Az utazásfelelős a szolgálatot teljesítő rendőrrel együtt dönt arról, hogy hol, mikor és mennyit áll meg az autóbusz.
Az utazás során, illetve a helyszínen, nem széledünk szét, egységes csoportként viselkedünk. Együtt megyünk, együtt jövünk.
Az utazás alatt ne szelfizz, ne fotózz, és legfőképpen ne posztolj közösségi oldalakra. Nem tartozik senkire, merre jár a tábor, és hogy mennyien vagyunk.
A stadionban és környékén betartjuk a szervezők és a csendőrség utasításait.
Alkohol és tudatmódosító szerek befolyása alatt álló személyekkel, nem vállalunk szolidaritást, értük nem vállalunk felelősséget. (Mindenkinek van személyije)
Ha a kiszálláson kiskorúak, illetve nők vesznek részt, az ő igényeiket vesszük elsősorban figyelembe.
Ha vendégszurkolóink vannak, mindenben ők élveznek elsőbbséget.
A kiszállások során a szurkolói kellékek hordozásában, bannerek kitűzésében, az ezekre való fokozott figyelésben lehetőségei szerint mindenki részt vesz, követve az azért felelős személy utasításait. A SZÉKELY LÉGIÓ BANNER SZENT.

Search